Для експорту найкраще підходять невеликі кавуни з малою кількістю насіння
Для експорту в Європу найкраще підходять невеликого розміру, безнасінні або з малою кількістю насіння, заявила директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.
Про це повідомляє офіційний сайт організації.
«Великі торгові мережі, зокрема в країнах ЄС, вже давно адаптувалися до вимог тамтешніх споживачів – це має бути кавун з невеликою кількістю насіння невеликого розміру. Саме тому, через невідповідність цим вимогам, сьогодні український кавун неохоче купують в Європі. І сьогодні Україна випала навіть з ТОП-25 найбільших світових експортерів цієї ягоди» – сказала Катерина Звєрєва.
За словами директорки з розвитку УПОА, саме орієнтація вітчизняних виробників на вирощування кавуну великого калібру традиційних насінневих сортів є основною перешкодою при експорті української продукції.
До того ж великий кавун при тривалому зберігання сам себе травмує.
Додати коментар