Цибулю краще сушити у ручному режимі, – консультант
Сушіння цибулі в полі не можна назвати професійним способом, але він має право на існування, і обсяги цибулі, які таким способом висушуються, в Україні досить великі, але більше такий варіант підходить південним регіонам. У сховищах найкраще процес сушіння проконтролює досвідчений технолог, а не автоматика.
Про це у статті журналу «Садівництво по-українськи» розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант з овочівництва.
На думку експерта, незалежно від того, яке ви маєте устаткування для охолодження, вентиляції тощо, головне – орієнтуватись на правильні підходи до самого процесу сушіння. Обладнання може працювати в автоматичному режимі, але Булгаков частіше підходить до процесу у ручному режимі.
«Дехто може сказати, що автоматика відпрацює апріорі краще, бо виключає людський фактор, – зазначив фахівець. – Проте моя думка: якщо персонал відповідальний, технолог все одно має заходити щодня у сховище, спостерігати, що відбувається з продукцією, фіксувати всі зміни й приймати відповідні рішення, коригувати обладнання. Щодо рівня автоматики, то гарно працюють навіть прості старі системи контролю».
Читайте також: Біла цибуля вимагає особливого режиму сушіння