Цукрову кукурудзу для вирощування обрали за смаком
СТОВ ім. Шевченка що в Олександрійському районі Кіровоградської області вирощує 10-15 га цукрової кукурудзи, яка уп’ятеро маржинальніша за одну з основних культур – зернової кукурудзи. Гібрид цукрової кукурудзи підбирали за смаком.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Зробили демоділянки, посіяли по кілька гібридів різної селекції. Спостерігали за ними, щоб вибрати свої, для себе, — розповідає директор господарства Юрій Анатольєв. — Крапку було поставлено, коли випробували зразки турецької фірми MAY Agro Seed». Спочатку посіяли п’ять їхніх гібридів, потім із них відібрали три надсолодких: Карамелло F1, Мірза F1, Вега F1. До речі, саме Карамелло F1 під час дегустації визнаний найсолодшим серед гібридів відомих іноземних компаній, які працюють в Україні.
«Він смачний навіть у сирому вигляді, – наголосив Юрій Анатольєв. – Це ультраранній гібрид, який достигає за 60–65 днів від посівів. Його качан менший порівняно з більшістю інших гібридів, але кількість цукрів робить Карамелло F1 надзвичайно привабливим і для виробника, і для споживача».
Мірза F1 і Вега F1 мають трохи довший термін достигання — на рівні 70–75 днів. Більш точно терміни коригує погода.
Довідка: СТОВ ім. Шевченка обробляє 3100 га землі. Із них під кукурудзу на зерно у різні роки відводять від 800 до 1000 га. Під цукрову – поки що від 10 до 15 га.
При схожих витратах на вирощування з 1 га зернової кукурудзи можна отримати в середньому 35 тис. грн, у той час як з 1 га цукрової – 180 тис. грн.
Читайте також: Маржинальність цукрової кукурудзи уп’ятеро вища, ніж зернової