Овочі-Ягоди-Сад

Червона гниль досягає свого піку під час зберігання столових буряків

Червона гниль досягає свого піку під час зберігання столових буряків

Червона гниль (повстяна хвороба, ризоктоніоз) розвивається на посівах столових буряків ще під час їх росту, однак піку хвороба досягає під час збирання коренеплодів.

На їх поверхні з’являються свинцево-сірі підшкірні плями, рясно вкриті повстяним червоно-фіолетовим сплетінням гіфів гриба.

Після збирання міцелій збудника підсихає і стає малопомітним, поверхня коренеплодів вкривається чорними малопомітними склероціями.

Під час зберігання хвороба продовжує розвиватися, уражені місця залишаються твердими, але з часом розм’якають і гниють.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!