Овочі-Ягоди-Сад

Черкаські овочівники розповіли про особливості зберігання цибулі

Черкаські овочівники розповіли про особливості зберігання цибулі

СТОВ «Воля» на Черкащині використовує чотири холодильні камери по 600 тонн для зберігання цибулі та окремі сховища для інших коренеплодів. Ключовим етапом є правильне висушування продукції до стабільної вологості 65–70 %, що забезпечує її якість протягом сезону.

Про це матеріалі журналу «Плантатор» розповів заступник директора з овочівництва СТОВ «Воля» В’ячеслав Кісліцин.

«Маємо 4 камери по 600 тонн, обладнані спеціально для зберігання цибулі. Також є окремі сховища для картоплі, моркви та буряка. Усі овочі зберігаються виключно в контейнерах», – зазначив Кісліцин.

Найголовніше – висушити цибулю до вологості 65–70 %, після чого холодильники переводимо в режим зберігання, додає він. Цього сезону цибуля стояла в режимі сушіння приблизно місяць, а вже на початку жовтня ми увімкнули режим зберігання.

У господарстві наголошують, що навіть за складних погодних умов комплексна система доробки та контролю вологості дозволяє зберегти якість і товарність цибулі до кінця сезону.

Читайте також: Попри град, господарство на Черкащині отримало ⅔ урожаю цибулі