Черкаські овочівники розповіли про особливості зберігання цибулі
СТОВ «Воля» на Черкащині використовує чотири холодильні камери по 600 тонн для зберігання цибулі та окремі сховища для інших коренеплодів. Ключовим етапом є правильне висушування продукції до стабільної вологості 65–70 %, що забезпечує її якість протягом сезону.
Про це матеріалі журналу «Плантатор» розповів заступник директора з овочівництва СТОВ «Воля» В’ячеслав Кісліцин.
«Маємо 4 камери по 600 тонн, обладнані спеціально для зберігання цибулі. Також є окремі сховища для картоплі, моркви та буряка. Усі овочі зберігаються виключно в контейнерах», – зазначив Кісліцин.
Найголовніше – висушити цибулю до вологості 65–70 %, після чого холодильники переводимо в режим зберігання, додає він. Цього сезону цибуля стояла в режимі сушіння приблизно місяць, а вже на початку жовтня ми увімкнули режим зберігання.
У господарстві наголошують, що навіть за складних погодних умов комплексна система доробки та контролю вологості дозволяє зберегти якість і товарність цибулі до кінця сезону.
Читайте також: Попри град, господарство на Черкащині отримало ⅔ урожаю цибулі