Борщ з початку вересня подорожчав на 9 грн
Продукти, необхідні для приготування каструлі борщу, з початку місяця подорожчали на 9 грн. Зросли ціни на овочі, тоді як вартість м’яса залишилася на попередньому рівні.
Про це повідомляє «Високий Замок».
«Якщо порахувати усі складники, то борщ з початку вересня подорожчав майже на 9 гривень, і це ще не межа, – розповів експерт гуртового ринку сільськогосподарської продукції Ігор Яцина. – У жовтні-листопаді ціна «борщового набору» зросте на 15%. Сьогоднішнє подорожчання можна пояснити тим, що сезон більшості інґредієнтів, серед яких в основному овочі, закінчився. Пропозиція від виробників впала, а ціна на овочі зросла».
Так, на гуртовому ринку сільгосппродукції «Шувар» у Львові буряк коштує 11-12 грн/кг, білоголова капуста – 19-20 грн/кг, картопля – 15-20 грн/кг, морква – 15-20 грн/кг, помідори-сливки – 25-35 грн/кг, ріпчаста жовта цибуля – 12-15 грн/кг.
Читайте також: Виробник спрогнозував подорожчання овочів