Без власної заморозки прибуток від малини осідав у посередників
ФГ «Прогрес Бері», що в Краснокутському районі на Харківщині ввело у в експлуатацію власний заморожувальний цех. Раніше органічна малина підприємства сильно втрачала якість при транспортуванні до заморозки, а прибутки значною мірою осідали в кишенях посередників.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Раніше, зібравши малину, її одразу вантажили на машини і відправляли на переробне підприємство, – йдеться у публікації. – Були змушені звертатися до послуг переробників, оскільки власних потужностей для заморожування не було. Але, по-перше, під час транспортування на великі відстані ягоди частково втрачали якість. По-друге, Краснокутська малина йшла на продаж у складі партій продукції інших продавців, під їхніми торговими марками. Прибуток, відповідно, осідав у кишенях посередників».
Тепер малина з поля потрапляє в цех, де в першому приміщенні її спочатку сортують, зважують і готують до охолодження. У холодильній камері температура ягід знижується до +2 °С, а потім їх переміщують у камеру шокового заморожування з температурним режимом -21…-22 °С. Пропускна здатність цеху – до 6 тонн ягід на добу.
До слова, є тут і камера для зберігання заморожених ягід, де за температури -18 °С їх можна залишати для тривалого зберігання.
Читайте також: Дніпропетровське ягідне підприємство морозить продукцію весь сезон