Баланс кальцію дозволив виростити якісний перець
Солодкий перець потребує дуже багато кальцію, проте головне – не порушити баланс, і давати його достатньо у всі періоди росту.
Про це в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука». Вирощування перцю було першим досвідом овочевого напрямку, який компанія впровадила минулого року.
«На першому етапі після посадки ми орієнтувались на фосфор, аби забезпечити якісне коріння, а листя потім наздоганяємо азотом, – розповідає агроном. – Далі до кінця цвітіння вносили азот, кальцій та калій. На етапі плодів ми вносили кальцій, фосфор та калій і зменшували азот. Останнє – важливо, інакше у нас не почервоніють плоди. На етапі дозрівання знову даємо кальцій (для щільності) та калій (для смакових властивостей і дозрівання)».
Раніше ми повідомляли, що антистресанти на овочах відкритого грунту важливо застосовувати не раніше та не пізніше періоду адаптації, коли рослина сама продукує амінокіслоти і може їх у повній мірі засвоїти.
Читайте також: Вперше в Україні – на Львівщині збудують геотермальні теплиці