Аналіз якості капусти перед сховищем треба робити за схемою
Вибірку зразків капусти з поля для фітосанітарного аналізу перед збирання і відправкою у сховище слід робити за спеціальною схемою.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.
«Овочі не слід вилучати лише з одного місця або по краях поля – так ви не складете об’ємну картинку стану урожаю, – пояснив він. – Фітосанітарний аналіз покаже, з якими можливими проблемами ви можете стикатися у сховищі».
Такі проблеми, за словами експерта, можуть очікувати як на початку, так і у середині та у кінці зберігання, тому додатково слід зробити й аналіз на вхідну якість продукції.
«І там можуть спливати свої нюанси, – додав Павло Булгаков. – Але найкраще попереджати їх організаційно, тобто відсортовувати проблемну продукцію ще у полі».
Читайте також: Цього сезону фермери зароблять навіть на підмерзлій капусті