Точка зору

Правильний вибір розробника проекту й постачальника обладнання допоможе зробити виробництво еталоном

Покладаючись на досвід найкращих

Віктор Димшиц
директор з продажу у Східній Європі компанії BDW Feedmill Systems GmbH & Co. KG
Віктор Димшиц

Правильний вибір розробника проекту й постачальника обладнання допоможе зробити виробництво еталоном: максимально технологічним і унікальним. 

Працювати з лідерами у своїй галузі — завжди найкраще рішення. Це відкриває доступ до передових розробок й унікальних технологій, допомагає бути в курсі останніх ноу-хау і впроваджувати найсучасніші технологічні рішення на своєму виробництві. BDW Feedmill Systems GmbH & Co. KG — безумовно один зі свiтових лідерiв у своїй галузі. Компанія є фахівцем у розробці технологічних рішень, інжинірингу, виробництва й монтажу, а також уведення в експлуатацію підприємств із виробництва корму для тварин. Сьогодні вона має найсучасніші технології з планування та проєктування об’єктів. 

Компанія розробляє: устаткування для виробництва кормів у фермерських господарствах; устаткування для промислового виробництва кормів; устаткування для очищення, сушіння та зберігання зерна; устаткування для промислового виробництва концентратів і преміксів. BDW застосовує найсучасніші технології проєктування й будівництва на основі CAD, має унікальне обладнання та кваліфіковану команду спеціалістів. Після запуску виробництва спеціалісти BDW Feedmill Systems GmbH & Co. KG на мiсцi повністю навчають персонал працювати з певним типом обладнання. 

Індивідуальний підхід 

BDW Feedmill Systems GmbH виконує замовлення під ключ: проєктує заводи для виробництва комбікормів і преміксів, виробляє обладнання для них, а також здійснює поставку і введення в експлуатацію цих заводів. У компанії немає двох однакових реалізованих проєктів, усі вони різняться між собою — для кожного клієнта компанія пропонує свої індивідуальні рішення, враховуючи кожне побажання та можливості замовника. Для цього представники компанії на виробництві замовника обговорюють усі деталі, пропонують найдосконаліші рішення, а також різні варіанти оптимізації витрат і зниження вартості проєкту без втрати його якості. 

Реалізовані проєкти 

Компанія має величезний досвід реалізації проєктів преміксних виробництв. Наприклад, у Німеччині всі десять підприємств ГК Miavit, одного з найбільших виробникiв преміксів у Європі, побудованi та оснащені обладнанням групи компаній Wolking. Також серед клієнтів компанії в цій сфері всесвiтньо вiдомi Vilomix і DoFu, Німеччина. 

В Україні разом із компанією BDW у 2013 році побудовано великий преміксний завод Novacorе, продуктивність якого 8 т готової продукції на годину. Технології на оснащуваних компанією заводах — найсучасніші. Завдяки цьому вдається досягти дуже високої точності дозування. 

Максимальна автоматизація 

Завдяки тому, що автором проєкту заводу Novacorе й основним постачальником обладнання для нього ста ла компанія BDW Feedmill Systems GmbH & Co. KG, цей завод з технічного погляду став еталоном. На кожній його виробничій ділянці, починаючи від приймання сировини до складу готової продукції, продумано й оптимізовано кожен крок. 

Компанія BDW запропонувала впровадити на заводі Novacorе автоматизовану систему керування автоматизованими процесами. Ця система дозволяє повністю простежувати рух сировини від моменту її замовлення в постачальника до вивантаження замовнику готової продукції (система Tracking& Tracing). 

Автоматизація процесів на заводі дозволила мінімізувати вплив людського чинника. Завдяки системі автоматизації всі виробничі процеси документуються й безперервно відстежуються. На заводі встановлена автоматична система відбору та маркування проб, у роботі з якою немає потреби залучати людські ресурси, що також знижує ризик виникнення помилок. 

На преміксному заводі Novacorе BDW впровадив систему штрих-кодів. Уся вхідна сировина має на упакуванні свій штрих-код, за допомогою сканера дані про продукт заносяться в комп’ютерну систему керування виробництвом, яка на всьому шляху переміщення, починаючи зі складу, відстежує його й ідентифікує. Це допомагає не припуститися помилок у заповненні бункерів і відхилень у дозуванні. Також компанія встановила транспортну систему Quick-Lift. 

Вона влаштована таким чином, що компоненти завантажуються й оперативно переміщуються по лінії вертикальної передачі таким чином, що забезпечують швидке підіймання продукту на потрібну висоту. До того ж практично відсутня його контамінація, що дуже важливо для забережня гігієнічних і якісних характеристик. На заводі встановили дуже точну диференціацію ваг для таких компонентів, як вітаміни та мінеральні речовини. Спеціально для заводу Novacorе компанія розробила систему змішування. 

Цей завод, безперечно, став одним із найкращих у Європі, а це вкотре доводить, що правильний вибір обладнання від найкращих світових виробників — один із найважливіших кроків, щоб бути високотехнологічним виробництвом, лідером у своїй сфері.  

журнал «Наше Птахівництво», березень 2020 року

Усі авторські права на інформацію, розміщену у журналі “Наше Птахівництво” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій згідно із Законом України «Про авторське право та суміжні права».
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».