Точка зору

Оптимізація в простих речах

Тарас Пилипака
регіональний менеджер з продажів Trimble

Сьогодні кожен аграрій шукає для себе нові орієнтири та шляхи розвитку, ринок змінюється глобально. Та ефективне рішення може бути у звичайних речах, на які ми раніше не звертали увагу.

Будь-які польові операції можна оцифрувати й проконтролювати. І чим більшу цифрову історію полів ви будете мати, тим краще зможете планувати подальші дії, зокрема, в роботі з технологіями точного землеробства.

Враховуючи проблеми з постачанням техніки в Україну та її відвантаженням господарству, переобладнання агрегатів стає дедалі актуальнішим. Окрім того, воно може бути дешевше, ніж купівля нової машини. Звісно, нова техніка –  це завжди надійно, це нова технологія. Але наразі необхідно знайти спосіб працювати більш точно та ефективно, використовуючи наявні агрегати.

Якщо ми говоримо про виконання робіт у розрізі точного землеробства, то в такому випадку, ми говоримо про агрегатний комплекс. Тобто, трактор і причіпне знаряддя розглядаємо як єдине ціле. Для цього їх потрібно об’єднати. Зробити це можна переобладнавши агрегати, як причіпні, так і самохідні. Це дає можливість використовувати фунціонал обладнання по максимуму: диференційовано сіяти чи вносити добрива, працювати з відключенням секцій, працювати по картам припису, тощо. Інтегрувати ці функції у ваші системи можна різними способами. Якщо ми говоримо про обладнання Trimble, то ми можемо поєднати техніку різних брендів, різних років виробництва і різної комплектації  в одну систему та зробити машини інтелектуальними.

Найлегше під’єднати ISOBUS-сумісні машини. Для таких причіпних знарядь потрібен лише один універсальний термінал, що забезпечує пряму економію інвестицій, оскільки немає потреби купувати до кожного причіпного знаряддя рідний дисплей. Дисплей Trimble багатофунціональний, крім того, що він вестиме агрегат по прямій лінії, може ще й керувати ним. Також ви отримуєте автоматичний збір даних.

Якщо причіпний пристрій не ISOBUS-сумісний, але в нього є свій термінал, можна підключитися через нього. Таким чином, дисплей напряму керуватиме монітором знаряддя й реалізує наявний функціонал (наприклад, автоматичне відключення секцій) .

І є ще третій варіант, технічно найскладніший, утім, доступний багатьом агровиробникам. Можна повністю переобладнати машину, з механічної зробити сучасну з усіма основними функціями, наприклад, сівалку з контролем секцій і моніторингом висіву насіння. Таким чином, після переобладнання машина стає більш інтелектуальною.

Це дає змогу переоснащувати обприскувачі, бочки для внесення рідкого гною, розкидачі добрив, сівалки суцільного та точного висіву, культиватори. Усі ці машини можуть працювати в єдиній системі з контролем від монітора.

Які економічні переваги надає аграрію переобладнання машин?

Механізатор, який самостійно керує технікою, коли під’їжджає до краю поля, зазвичай двічі обробляє одну й ту саму зону (посів чи обприскування), поки вимкне обладнання й зменшить швидкість.  Коли додаємо у функціонал агрегата посекційне відключення, то площа перекриття зменшується на 75%. А якщо забезпечимо відключення кожного ряду або кожної форсунки, то перекриття взагалі відсутні. Таким чином використання функцій систем точного землеробства забезпечує економію матеріалів: встановили систему автоводіння — отримали 5-8% економії,  активували систему автоматичного керування секціями – ще отримали близько 3-7%, додали автоматичний розворот в кінці ряду – ще зекономили. Наявність різних опцій і їх використання у сукупності дає помітний економічний ефект і підвищує точність роботи, а отже, покращує кінцевий результат.

Коли причіпна машина з’єднана з монітором, можна бачити всі операції в режимі реального часу. Таку можливість забезпечують різні програмні рішення, як от Екосистема Trimble. Інформацію можна аналізувати для ухвалення подальших рішень. Перевагою є те, що для її отримання більше не потрібно використовувати флешку. Вся інформація зберігається на дисплеї. А програмне рішення автоматично передає дані з усіх ваших дисплеїв у хмару, а звідки може бути вже передане й на смартфон.

Є також програмне рішення для оптимізації роботи – це централізований web портал, з доступом до мобільного додатку й можливістю спостерігати онлайн за процесами в полі, стежити за технікою. Доступний і елемент контролю – можна створювати наряд на роботу, задаючи всі потрібні параметри, починаючи від контурів поля до ліній по яким рухатиметься конкретний агрегат, і матеріалу, що він буде вносити. Це все програмується й система працюватиме лише з цими параметрами, можливість засіяти інше поле чи змінити норму виключена. Також важливою є автосинхронізація, оскільки технопарк у підприємства може бути досить різноманітний, а даними обмінюватися потрібно. І найголовніше в користуванні такою системою – це звітність про виконану роботу.

Дані передаються автоматично між усіма пристроями. Якщо ви зміните якусь інформацію на одному пристрої, то вона автоматично зміниться на інших. Наприклад, можна задавати навігаційні лінії, по яким рухається трактор. І це дає можливість іншим тракторам з іншими знаряддями автоматично заїжджати на ті самі навігаційні лінії.

Крім того, система надає дані про використання обладнання. Його можна здійснювати для контролю роботи, а також для усвідомлення досвіду, розуміння того, чи правильно ми працюємо, що можна покращити. Тобто, коли ви отримали дані, то можете зайти в систему й подивитися у розрізі робочого дня, як працювала машина: скільки часу рухалася, з якою швидкістю, скільки стояла. Так можна зрозуміти, чи були поломки, простої, скільки часу зайняли переїзди між полями. Ще одна важлива функція – коли машина стоїть, ми можемо знати причину (на моніторі з’явиться діалогове вікно, і оператору  потрібно обрати, чому зупинена техніка – несправність, заправка насінням чи добривами, обід, тощо). Потім можна проаналізувати всі зупинки. Це цікавіше, коли у вас великий парк техніки й ви порівнюєте роботу всіх машин. Наприклад, якісь агрегати зламалися, у інших не було ресурсів, вони чекали доставки матеріалів, а деякі машини можуть більше часу їздити дорогами, ніж у полі. І тут варто замислитись про оптимізацію логістики, можливо варто залишати машину десь ближче до поля. Тобто, кожен параметр, кожен показник можна аналізувати й використовувати для підвищення ефективності подальших операцій. Таким чином удосконалюється загальна технічна складова усіх польових робіт, що значно покращує кінцевий результат підприємства.