Техніка

СКЗК: модельний ряд ― 2015

СКЗК: модельний ряд ― 2015

Конкуренція в секторі створення і реалізації самохідних кормозбиральних комбайнів зростає.

  

В умовах дедалі більшого дефіциту кваліфікованої робочої сили на селі поголів’я худоби можна прогодувати лише за допомогою високопродуктивної кормозбиральної техніки. До того ж нині відбувається черговий злам ― зміна сінокосно-силосного укладу у годівлі ВРХ з наданням йому явних рис «зернофуражності».

 

У п’ятірку лідерів на східноєвропейському ринку самохідних кормозбиральних комбайнів (СКЗК) входять вироби компаній Maschinenfabrik Bernard KRONE GmbH (серія BiG X), AGCO/Fendt (Katana), New Holland (FR), Deere & Company (John Deere) і CLAAS KGaA mbH (Jaguar).

 

KRONE BiG X

 

Кормозбиральні машини BiG X 600, 700, 850 і 1100 мають повний безступінчатий гідростатичний привід на усi 4 мотор-колеса, розблокування мостів, гідропідресорювання задньої осі і кут повороту заднього колеса до 53°. Гідропривід забезпечує швидкість пересування машини в діапазоні 0–22 км/год в робочому режимі й 0–40 км/год у транспортному.

 

Сертифікована потужність двигуна ― від 775 до 1078 к. с.

 

У BiG X є система гідравлічно підресорюваного вальцями і днищами потоку рослинної маси VariStream, а також подрібнювальний барабан (Ш × Ø = 800 × 660 мм) з V-подібним розташуванням 20 і 28 стандартних, 40 «біогазових» або 48 «супер-біогазових» ножів під кутом 11° до протирізальної пластини. Від кількості ножів залежить і діапазон довжини різання. При переході від 28 ножів до 40 пропускна здатність збільшується майже на 25%, а витрата палива на подрібнену тонну зібраної маси знижується майже на 16%. Із переходом від 40-ножового барабана до 48-ножового частота різання збільшується на 20%, ще більше підвищуючи ефективність роботи ферментера біогазової установки.

 

Завантаження подрібнювального барабана забезпечують кукурудзяні жатки EasyCollect з шириною захвату від 6 до 10,5 м (мод. 1053: 14 рядів), до якої додається автопілот і активна система копіювання ґрунту. У комплектацію входять також підбирач EasyFlow 300/380 (3/3,8 м) і дискова жатка прямого зрізу X — Disc (6,2 м).

 

Шість живильних вальців системи безперервного потоку рослинної маси VariStream, з відстанню 820 мм між переднім вальцем з детектором металу і протирізальною пластиною, забезпечують не тільки пресування потоку маси, а й підвищену безпеку експлуатації подрібнювача в разі появі в потоці підібраних «залізяк». Велике вікно між першими двома вальцями гарантує найвищу пропускну здатність, а технологічний тракт, що звужується до подрібнювача, ― підвищену силу гідропресування (понад 4,6 т).

 

Зернодробарка KRONE Corn Conditioner з двома вальцями (Ø 250 мм) дробить кожне зернятко, маючи високу продуктивність за малих енерговитрат. Вальці стандартної зернодробарки мають 123, 144 або 166 зубців. Різниця швидкостей обертання вальців становить 20%, а також 30 або 40% ― для заготівлі соломистого зернового силосу. BiG X 1100, як і Fendt Katana 85, комплектується зернодробаркою дискового типу з великою робочою поверхнею тертя, розрахованою на високу пропускну здатність.

 

Система KRONE Ican дозволяє отримувати усі важливі дані про культуру, яку збирають. Для цього фотооптичний елемент (AutoScan) по центру кукурудзяної приставки визначає міру стиглості скошуваної культури, на основі якої регулюється довжина подрібнення. Щоб зменшити інтенсивність виділення соку в силосі, зелена кукурудзяна маса подрібнюється на довші частини; суха маса, навпаки, подрібнюється сильно й тому краще ущільнюється в силосі.

 

Крім того, є система KRONE LaserLoad, за допомогою якої вивантажна труба та її носик-дефлектор позиціонуються автоматично, і потік маси навіть на великій відстані від комбайна точно і без втрат поступає в кузов вивізного транспорту. Для цього у верхній частині силосопровода встановлюється лазерний сканер, що прочитує ділянку в секторі 190°, а лазерна головка переміщається вгору і вниз за допомогою мікроелектродвигуна. Так створюється об’ємна 3D-картина контрольованого середовища і на її фоні розраховуються контури бортів і завантаженість окремих сегментів вантажної платформи ТЗ.

 

AGCO/Fendt Katana

 

Кормозбирачі Fendt Katana 50/65/85комплектуються V-подібними дизелями потужністю відповідно: 375 кВт/510 к. с. (Daimler/Mercedes OM 502 LA:V6; 15,93 л; Stage 4); 480 кВт/653 к. с. при 1800 хв-1 (OM 502 LA: V8; 16 л; Stage 3B/4); 625 кВт/850 к. с. (MTU BR 1600: V12; 21 л; Stage 4). За допомогою гідростатичних передач ці машини розвивають швидкість до 20 км/год. в полі і до 40 км/год. на шосе.

 

При цьому 16-літрові двигуни ОМ 502 LA на комбайнах Katana 50 і 65 можуть функціонувати з використанням екологічно чистої технології SCR. Для цього до складу конфігурації додається бак на 250 л, в якому розміщується водний розчин сечовини AdBlue, споживання якого ≈ 4% від споживання ДП (залежить від виконуваної операції).

 

Дизель MTU BR 1600 призначений для комплектації моделі Katana 85. Однак попри те, що мотор уже відповідає 4-му екологічному класу, йому не потрібен додатковий «допінг» у вигляді розчину карбаміду. А для сталої роботи в усіх режимах він оснащений великим охолоджувачем.

 

Katana 85 завдяки жаткам Kemper може скошувати 8, 10 і навіть 12 рядків кукурудзи, попередньо виставляючи висоту зрізу за допомогою Vario-терміналу. Причому завдяки «інтелектуальному» зв’язку з хитною рамою поперечний переріз каналу подачі для скошеної маси з жатки і триметрового підбирача P3000 завжди залишається практично однакового розміру. І урожай рівномірно надходить в проміжок між трьома, як у KRONE BiG X, парами подавальних роликів шириною 770 мм, які за допомогою гідроприводу поступово ущільнюють потік рослин із високим ступенем стиснення і рівномірно направляють їх до різальної головки.

 

85-та модель «Катани» оснащена одним з найбільших подрібнювальних барабанів (Ø 720 мм), що призначений для дуже високої частоти різання. Зокрема, при використанні головки з 28 ножами довжина різання може плавно регулюватися від 4 до 42 мм (для кормів). А 40-ножовий барабан дозволяє виставляти різальні відстані від 2,6 до 14,5 мм (для біогазових установок).

 

Зернодробарка представлена двома наборами дисків, що рівномірно рухаються, з гострими V-подібними зовнішніми краями, якi входять у зачеплення один з одним (диски можна міняти окремо). У результаті зазор зернодробарки через відстані між заглибленнями протилежних дисків (міждискових заглиблень), як порівняти зі звичайними вальцевими зернодробарками, збільшується на понад удвічі (з 600 до 1350 мм). А завдяки зачепленням дисків лінійна швидкість внутрішніх і зовнішніх V-подібних країв різна, що сприяє ефективному та ретельному дробленню кукурудзяних зерен.

 

Машину можна швидко переналаштувати зі збирання однієї культури на іншу (кукурудза ― трава). Після натискання кнопки на Vario-терміналі зернодробарка електрогiдравлiкою піднімається для ТО і відводиться за прискорювач. Одночасно в робочу позицію переводиться трав’яна шахта.

 

Кабіна Visio 5 надає можливості для зорового контролю за жаткою/підбирачем, а також безпосередньо або через систему дзеркал за розвантажувальним жолобом, який переміщається в задній півсфері в діапазоні 210°. Управління здійснюють за допомогою джойстика, терміналу Vario 10.4 з кнопками на екрані, а також ряду окремих перемикачів типу «активування управління» і «поворот викидного дефлектора».

 

Кормозбирач Katana приваблює низьким споживанням палива. При збиранні трави на рівному полі без вимоїн є сенс активувати економічний режим ЕСО і обороти двигуна зменшаться з 2000 до економічних 1600 хв-1. Частота обертання робочих вузлів майже не змінюється.

 

Для зменшення тиску на ґрунт, збільшення дорожнього просвіту й тягового зусилля на 85-ту «Катану» можна встановити широкопрофільні шини. Крім того, користувач має змогу укомплектувати машину пластиковою ємністю, розділеною на дві частини: в одну заливається 1210 л дизпалива, а в іншу ― 210 л води, яку використовують для додавання до консерванта. Або придбати бак на 1420 л для ДП.

 

Габаритні розміри «Катани 65»: довжина ― 6,33 м (без навішування); ширина ― 2,7 м.

 

New Holland FR

 

Корпорація CNH Industrial вивела на наш ринок п`ять новітніх розробок New Holland (NH) серії FR: моделі FR450, FR500, FR600, FR700 і FR850 з номінальною потужністю від 395 до 768 к. с. Застосовано двигуни із системою управління Power CruiseTM II: відповідно, FPT Cursor 9, FPT Cursor 13, FPT Cursor 13 Turbo Compound, Caterpillar C18 та FPT Vector 20.

 

У NH FR450 ширина вікна приймання культури з начіпного агрегата і подачі її на подрібнення (і дроблення) становить вже 860 мм. Хоча за рамкою лише 4 подавальних ролики (вальці), а також стандартне V-подібне розташування ножів на різальному барабані, діаметр якого у моделі FR850 досягає 0,9 м.

 

Простора кабіна комбайнів FR комплектується ультрашироким монітором системи управління IntelliView™ IV зі встановленням дисплея навпроти ергономічного підлокітника, з ідеальною дугою перегляду для оператора. Використання такого монітора спільно з системою GPS-позиціонування, електронними картами полів особливо корисне в нічний час збирання, а також для 100%-го завантаження подрібнювальної головки.

 

Харвестери FR комплектуються начіпним підбирачем 300FP (3 м), жатками серії SFI зі змінними роторами (Ø 650…1350 мм) і дисковою жаткою прямого зрізу Marangon MDR 6014 (6 м), якою можна косити ріпак, пшеницю, ячмінь, різноманітні сумішки вівса, люцерни, вики, гороху, інших кормових рослин і навіть міскантус. І оскільки компанія Marangon виробляє надійні кущорізи, у «Нью-Холланда» з’явилася надійна жатка 130FB (1,3 м) із двома дисковими пилами для скошування на біомасу чагарників і молодих дерев (верби, тополі та ін.).

 

Вальці завширшки 860 мм забезпечують безперервну подачу матеріалу на різальну головку, а втрати культури істотно зменшені за рахунок усунення «випадання». Подрібнювач (0,6 т), що має велику інерцію, забезпечує високу ефективність подрібнення, запобігаючи ударним навантаженням. Є 5 модифікацій різальної головки з V-подібним розташуванням ножів, що дозволяє досягти необхідної продуктивності з урахуванням потреб конкретних тваринницьких ферм, біогазових установок і теплогенераторів (зерносушарок). Для отримання поживного силосу із середньою величиною зрізування (8–44/6–33 мм) використовуються 12/16-ножові головки. 24/32-ножові (4–22/3–16 мм) підходять для переробки рослинної маси для прискореної ферментації в біоавтоклавах. 40-ножовий різальний барабан (2–13 мм) розроблений для найдрібнішого різання парості й отримання ультрадрібнозернистого матеріалу з поліпшеними характеристиками згоряння.

 

Система виявлення металу MetaLoc™ складається із 6 зон визначення, яка в разі виявлення сторонніх металевих предметів протягом 300 мс блокує тракт переробки зібраних або скошуваних культур без можливості повторного запуску. Місце знаходження «залізяки» вказується на екрані монітора IntelliView; при реверсі піднімається вітровий щит підбирача, і шнек запускається у зворотний бік для видалення зібраної маси.

 

Технологія Adjust-O-Matic™ дозволяє здійснювати заточування ножів і регулювати відстань до протирізального бруса, не виходячи з кабіни. Напрямок обертання подрібнювача змінюється на протилежний, і точильний камінь підводиться до кожного ножа.

 

Щоб клітковина засвоювалася тваринами швидше, зернодробарка все зерно піддає дробленню. Вальці постачаються в чотирьох конфігураціях (від 77 до 166 зубів). Зазор між зубами регулюється за допомогою монітора IntelliView. А моделі FR700 і FR850 адаптовані до більш продуктивного «млина» з різноспрямованими зубами на хромованих вальцях.

 

Завдяки щільному потоку матеріалу, що летить з малою турбулентністю по оптимальній траєкторії руху, точному повороту (до 210°), підйому й опусканню вивантажувального рукава і носика-дефлектора, а також автоматизації процесу заповнення практично вся подрібнена маса потрапляє в кузов ТЗ. Це неможливо було б зробити без контролю 3D-простору системою розпізнавання зорових образів (IntelliFill™), яка визначає контури бортів і ступінь завантаження фіксованих фрагментів шириною по 3,3 м усередині окресленої ємності.

 

Є також можливість впорскування в подрібнену масу розчину консерванта, який запобігає утворенню цвілі.

 

John Deere серії 7050

 

Кормозбиральний комбайн John Deere 7250i за три роки доопрацювань набув цілком зрілої конструкцією, яка комплектується інтеркулерним турбодизелем JD PowerTech Plus PSX 9.0l (Р6; 9 л; max 281 кВт/380 к. с. за 1900 хв-1; EU Stage IIIA / US Tier 3). Аналогічні характеристики нині має і харвестер під індексом 7180 з серії 7080. А ще є в цій серії дві моделі ― 7380 і 7480 з двигуном PowerTech Plus ТМ 13.5l (Р6; 13,5 л; max 353 кВт/480 к. с. і 408/555 к. с. за 1900 хв-1). Місткість паливного бака ― 1100 л. Аналогічні мотори йдуть і на комплектацію машин JD 7350i, 7450i, 7550i та 7750i.

 

Потужний JD 7950i займає в цій технічній ієрархії особливе місце. Комплектується надійним двигуном Cummins QSK 19 (Р6; ном. 597 кВт / 812 к. с.), трансмісією ProDrive Autoshift з блокуванням диференціалу і гальмівною системою мокрого типу. А наявність нового турбокомпресора із змінною геометрією крильчатки (VGT) забезпечує високий крутний момент на низькій швидкості, а також прискорення реакції двигуна на зміну навантаження.

 

Використовуються жатки тільки від фірми Kemper сімейства Champion: моделі 300, М 4500 і 460 (3–7 м), ножі для яких виготовлені зі сталі, легованої карбідом вольфраму. Заготівля трав’яної маси можлива за наявності однієї з трьох моделей підбирачів Kemper (630В/3 м, 640В/4 м; 645В/4,5 м) з панельною системою захисту від вітру. А для збирання фуражних культур використовуються зернові жатки серії 600R: 614R/4,3 м; 615R/4,6 м, 618R/5,5 м; 620R/6,1 м.

 

Кукурудзяну жатку Kemper можна дообладнати для прямого комбайнування трав при заготівлі сінажу, а дроблення зрізу стебла ножицями прискорює процес перегнивання рослинних решток і запобігає пошкодженню покришок техніки.

 

Джон-дірівська головка DuraDrum з 40, 48 або 56 ножами, що забезпечують необхідну довжину різання, довела свою міцність і ефективність. До того ж точний зріз потребує меншої потужності двигуна, одночасно забезпечуючи плавність потоку скошеного матеріалу, а також його бездоганну обробку.

 

Диски подрібнювача зерен JD KernelStar зі скошеною кромкою не дроблять зерно, а розплющують його. Тому використовується додатковий подрібнювач зерна кукурудзи та інших культур Kernel Processor ― два швидкомонтовані зубчасті вальці (Ø 216 мм), що обертаються з різною швидкістю.

 

Силосопровід довжиною 3,75 м, а з подовжувачем і 4,55 м, має в своїй основі прискорювач роторного типу (Ш × Ø = 506 × 450 мм), що обертається з кутовою швидкістю 1800 хв-1. Жолоб повертається в обидва боки на кут 200°, що дозволяє економити час у кінці прогону на перебудову зв’язки «СКЗК ― ТЗ». Робота кормозбиральника закінчується автоматичним паркуванням силосопровода ― встановленням його на задній поручень-підставку.

 

Особливу роль в реалізації інтелектуальних рішень виконують датчик вологості HarvestLab, а також системи регулювання довжини різання AutoLOC та документування HarvestDoc, яка фіксує в пам’яті всі ключові дані про врожай. Датчик вологості встановлюється в основі розвантажувального силосопровода комбайна. Прилад дозволяє миттєво отримувати інформацію про кількість білка, крохмалю, сухої речовини, цукру і клітковини. І цей самий прилад регулює надходження в культуру, яку вивантажують, рідкого консерванта.

 

Система регулювання довжини різання AutoLOC (трансмісія IVLOC) за інформацією датчика HarvestLab визначає вміст сухої речовини і на ходу адаптує довжину різання для отримання якісного силосу. Достатньо повернути важіль, щоб виставити крок довжини різання в діапазоні від 4 до 26 мм. А з системою водіння без допомоги рук AutoTrac можна досягти максимальної продуктивності збирання на кожному проході.

 

Кормозбирачі John Deere 7250i-7750i можна перевести в розряд повнопривідних машин. Їхні шасі доповнюють роздавальної коробкою і карданним приводом на керовані задні колеса, попередньо знявши заглушки на місцях їх майбутнього кріплення. І машина отримує підвищену прохідність, необхідну для роботи на сильно зволожених угіддях.

 

Фаркоп на кормі машини може використовуватися для буксирування причепа, що перевозить кукурудзяну жатку з шириною захвату до 12 м.

 

CLAAS Jaguar серії 900

 

Розповідь про 900-й серію кормозбирачів Jaguar за традицією почнемо з їхніх двигунів, відповідних EU Stage IIIA (US Tier 3): Daimler/Mercedes OM 502 LA (V8; 15,93 л) з різним ступенем форсування потужності: 480/653, 390/530 і 350/475 кВт/к. с. при 1800 хв-1 ― для моделей 960, 950 і 940 відповідно; MAN: V12 D 2862 (24,24 л) і V8 D 2 868 (16,16 л) потужністю 650/884 і 570/775 кВт/к. с. ― для моделей 980 і 970 відповідно.

 

Плюс трансмісії з автоматичною КПП Overdrive і гідрооб’ємним приводом ходової частини. За часткового навантаження силових агрегатів в режимі Dynanic Power забезпечується економія ДП, яке зберігається в основному (1200 л) і додатковому (300 л) паливних баках.

 

Функція Dynamic Cooling дозволяє приводити продуктивність вентилятора у відповідність з поточними вимогами. А «силач» Jaguar 980 комплектується регулятором швидкості ходу Cruise Pilot, враховує продуктивність і частоту обертання колінвала для максимального завантаження двигуна.

 

Жатка Orbis 600 SD з маленькими дисками і транспортувальними барабанами забезпечує дуже щільний потік рослинної маси шириною 730 мм (ножовий барабан Ш × Ø = 750 × 630 мм). Вона без огріхів скошує звичайні та низькорослі насадження, забезпечуючи короткий зріз стерні. У той же час Orbis 600 з великими дисками відрізняється високою продуктивністю в умовах нормальної і дуже високої врожайності.

 

Кукурудзяна жатка RU 450 (4,5 м) включає три великих дискових ножі й подавальні диски, що працюють в напрямку один до одного. Зрізані рослини лежать поверхнею зрізу на ножі і тим самим створюють при подачі ефект самозаточування. За допомогою адаптера можливе приєднання відокремлювача качанів Conspeed.

 

Функція Quantimeter призначена для безперервного вимірювання сухої маси, організації роботи подрібнювального агрегата з високим ККД і оптимального потоку матеріалу від подавальних валиків до прискорювача. Потужний і надійний живильник з великим розкриттям на вході укомплектований металодетектором і детектором каменів Stop Rock. Редуктор довжини різання Comfort Cut використовується для плавного настроювання довжини різання безпосередньо з кабіни. Ножовий барабан V-MAX може мати різну кількість ножів (від 20 до 36). Система Multi Crop Cracker забезпечує швидку адаптацію технологічного тракту до різних видів рослин. Для важких умов збирання пропонуються деталі за спецпокриттям і високою зносостійкістю (Premium Line).

 

Прискорювач (Ш × Ø = 680 × 540 мм) з регульованою потужністю викидання подрібненої маси використовується для оптимізованого (Opti Fill) і автоматичного (Auto Fill) наповнення ТЗ. Силосопровід має захист від зіткнень з перешкодами, його кут повороту при Opti Fill ― 210°; при Auto Fill ― 225°. Жолоб може подовжуватися на 0,75; 1,5 та 2,25 м. У ньому здійснюється внесення водних розчинів з присадками для консервації силосу, для чого використовується спецбак (375 л).

 

«Ягуар» розрахований на великорозмірні шини з регулюванням тиску, що відрізняються не тільки високою прохідністю, а й високою маневреністю. Можливий повний привід.

 

Підбирання валків за допомогою підбирача Pick Up можна довірити лазерній системі розпізнавання Laser Pilot, яка може відстежувати і край нескошеної смуги. Валок розпізнається також і за допомогою зображень з 3D-камери. Сигнали відхилення від форми та напрямку надходять в систему управління САМ Pilot: рульове управління реагує на ці команди, забезпечуючи збирання без втрат (до 15 км/г).

 

CLAAS взяв на озброєння і систему наповнення транспортних засобів KRONE LaserLoad.

 

 

Володимир Вдовенко, канд. техн. наук

журнал “The Ukrainian Farmer”, вересень 2015 року  

 

 

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ