Техніка

Оптимальний сучасний сервіс техніки

Оптимальний сучасний сервіс техніки

Наближення дилершипів провідних виробників сільськогосподарської техніки до конкретних господарств у областях сприятиме зменшенню непродуктивних технологічних втрат.

  

Зростання кількості сучасних сільгоспмашин й обладнання у вітчизняних господарствах нині потребує не лише професійного їх застосування, а й більш професійного обслуговування вже проданої техніки сервісними інженерами найвищої кваліфікації. Нині вже недостатньо продати трактор або комбайн і розповідати аграрію, що сервісний інженер дилера або склад запчастин розташовані за сотні кілометрів від його господарства. Особливо в гарячу пору, коли йде сівба чи збирання врожаю, техніка працює в полі цілодобово, фермер й агрохолдинг потребують швидкої та кваліфікованої підтримки. Відкриття таких сервісних центрів, що відповідають новітнім стандартам обслуговування техніки, з максимальною близькістю розташування до вітчизняних агрокомпаній дозволяє вести мову про створення найсприятливіших умов для ведення бізнесу на сучасному рівні.

 

Нещодавнє відкриття дилерського центру Case IH у Миколаєві, що його презентував ТД «Агроальянс», стало найкращим тому підтвердженням.

 

Зручне місце розташування нового дилерського центру Case IH на півдні України, що є вже четвертим офіційним представництвом ТД «Агроальянс» в Україні, і розташований зручно до місцевих автомобільних шляхів, дозволяє аграріям швидко отримувати всі послуги з обслуговування їхньої техніки. Сам комплекс має чітко розмежований оглядовий майданчик для нових тракторів і комбайнів, інших агрегатів, сучасні адмінприміщення, склад запасних частин і безпосередньо ремонтний бокс із повним набором потрібних інструментів й обладнання. На офіційну церемонію відкриття центру прибули десятки місцевих керівників і засновники агрокомпаній, високопосадовці представництва Case IH, зокрема, бізнес-керівник представництва Case IH в Україні Василь Шуба, керівники місцевого самоврядування, а також директор представництва компанії Grégoire-Besson в Україні Віктор Попов.

 

Під гучний музичний супровід й оплески учасників заходу бізнес-директор ТОВ «ТД «Агроальянс» Олексій Тарасов і бізнес-директор Case IH ТОВ у країнах Східній Європі, Балканах, Україні та Молдові Гаральд Бойтленнер, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Миколаївської області Віктор Твердий і директор представництва компанії Grégoire-Besson в Україні Віктор Попов перерізали символічні червону стрічку, що засвідчила початок роботи дилерського центру.

 

Далі присутні на відкритті аграрії та гості взяли участь у міні-екскурсії, яку очолили керівники ТД «Агроальянс»: директор відділу продажу Павло Яцута, керівник відділу запчастин Сергій Мальцев і керівник сервісної служби Віктор Пономарчук. Вони ґрунтовно та детально ознайомили присутніх із можливостями нового дилерського центру. Так, площа складського приміщення становить 300м², у ньому зосереджено понад 15 тис. оригінальних запчастин; у сервісній майстерні одночасно можуть перебувати на ремонті 4–5 одиниць сільгосптехніки, причому може виконуватися ремонт двигунів, гідравліки, інших вузлів машин найвищої складності; також наголошувалося, що колл-центр компанії в гарячу пору працює цілодобово, завдяки чому сервісні інженери виїжджають у господарство протягом кількох годин і встановлюють причину поломок; на базі центру відбуватимуться тренінги механізаторів й інженерів агропідприємств для підвищення їхньої кваліфікації.

 

На виставковому майданчику аграрії ознайомилися з такими моделями сільськогосподарської техніки: зернозбиральний комбайн Case IH 8230, трактор Case IH Magnum 340, культиватор Case IH Tiger-mate II, плуг Grégoire-Besson, сівалки Maschio Gaspardo.

 

Незабутнім видовищем стало тестування роботи трактора Case IH Farmall JX 110, який дуже впевнено та чітко виконував складні розвороти на обмеженому майданчику, водночас демонструючи можливості роботи з навісним обладнанням.

 

Не залишилися аграрії того дня й без призів, бо для них було проведено безпрограшну лотерею. Та найціннішим для господарств стало оголошення ТД «Агроальянс» ще одного подарунка — вручення всім присутнім клієнтам сертифіката на 6 год будь-якого ремонту техніки з безкоштовним виїздом спеціаліста в господарство.

 

Коментарі експертів

 

Олексій Тарасов, бізнес-директор ТОВ «ТД «Агроальянс»:

 

Компанія «ТД «Агроальянс» є одним із перших партнерів Case IH в Україні, за 14 років діяльності вже реалізовано й обслуговується понад 1000 машин цього виробника. Цей досвід дозволяє нам високопрофесійно обслуговувати кожну одиницю техніки. Дилерський центр працюватиме для аграріїв південного регіону країни за стандартами класичного дилершипу — створено комфортний адмінбудинок, склад запчастин, постійний виставковий майданчик, де керівники та спеціалісти господарств зможуть побачити новинки техніки, ремонтну базу із сервісними спеціалістами найвищої кваліфікації та відповідним інструментом. Ці спеціалісти виконуватимуть будь-які завдання з налаштування й ремонту техніки в стислі терміни, що особливо важливо в гарячі часи польових робіт.

Цього року ТД «Агроальянс» отримав державну ліцензію на навчання механізаторів і видачу відповідних прав на керування комбайнами й тракторами всіх категорій. Це дозволить ще краще готувати спеціалістів і працівників господарств, підвищувати рівень їхньої кваліфікації.

Важливим для цього року є й той факт, що компанія й далі працює як лізингова і фінансує придбання нашими клієнтами нової техніки.

 

Гаральд Бойтленнер, бізнес-директор Case IH ТОВ у країнах Східній Європі, Балканах, Україні та Молдові:

 

Сьогодні ми впевнено дивимося на цей дилерський центр Case IH в Україні, констатуючи присутність поряд з аграріями, що і є ключем до спільного успіху. Case IH може розвиватися лише через професійну та надійну дилерську мережу, тому, безумовно, наші дилери мають надавати відповідний рівень сервісу аграріям. Ми горді нашою дилерською мережею та продуктовою лінійкою, що нині повна як ніколи. По факту впевнено заявляємо, що мета, яку ми поклали на компанію «Агроальянс» — бути оптимальним партнером для кожного клієнта — виконана. Розширення території діяльності компанії на цей регіон є лише підтвердженням історії її успіху, наближенням до клієнтів.

 

Сергій Подолянов, заступник директора з питань сільськогосподарської техніки компанії «АгроінвестГруп» (Одеська обл.):

 

Із 2007 року дуже тісно співпрацюємо з компанією «Агроальянс», придбали в них значну кількість сільгосптехніки. Протягом усього часу знаємо компанію як професійних спеціалістів не лише з постачання машин й агрегатів, а й як класних сервісних фахівців. Ми придбали й активно експлуатуємо трактори Case MX 310, зернозбиральні комбайни Case IH 2388, культиватори CASE Tiger-mate II. Сервісне обслуговування цієї техніки на високому рівні — виконується професійний ремонт коробок і двигунів, за потреби спеціалісти компанії навіть проводять налаштування техніки в місцевих умовах.

Плануємо придбати ще 340- та 400-сильні трактори CASE IH, а також культиватори під них.

 

Олександр Синенко, директор і власник приватного підприємства «Олександр А. Синенко» (Херсонська обл.):

 

Із компанією працюю п’ять років, добре використовуємо трактор Case IH MXM 190. Він є продуктивним і комфортним, відпрацював у господарстві вже понад 8000 мотогодин. Вважаючи, що наша спеціалізація на овочах і картоплі вимагаємо від нього значної потужності, тому він є основним робочим рушієм. Сервісне обслуговування на належному рівні, і поява такого центру в Миколаєві ще більше сприятиме зростанню якості обслуговування.

 

 

Володимир Євтушенко

журнал “The Ukrainian Farmer”, травень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ