Тваринництво

Обладнання, що заощаджує

Обладнання, що заощаджує

Птахівничий ринок уже побачив інноваційний теплообмінник для пташника, за допомогою якого можна заощаджувати на опаленні, а також зменшувати викиди СО2 в навколишнє середовище. 

 
 

Україна посідає одне з провідних місць у світі з виробництва й експорту м’яса птиці. Щоб бути на достойному місці, та найкраще розвиватися й зростати надалі, потрібно завжди орієнтуватися на нові тенденції виробничого й технологічного ринків. Сьогодення вимагає рухатися в бізнесовому просторі швидше, шукати варіантів збільшення прибутку й зменшення витрат. У час, коли дорожчають усі енергоресурси, варто замислитися над тим, як заощадити й не допускати спаду виробництва. Тому всі провідні країни світу намагаються розв’язати цю проблему й розробляють ноу-хау в системах опалення, вентиляції тощо.

 

Винятком не стала й німецька компанія Prullage Systeme, що випустила на ринок інноваційний теплообмінник для пташників, за допомогою якого можна не лише заощаджувати кошти, а й зменшувати викиди СО2 в навколишнє середовище. Теплообмінник EASY спеціально розроблено для застосування в пташниках, де утримують птицю на відгодівлі. Основна його ідея ґрунтується на зменшенні викидів СО2, пилу й аміаку в тваринництві.

 

Теплообмінник використовує тепле відпрацьоване повітря для нагрівання свіжого й таким чином знижує до 60% витрат на опалення. У холодні дні досягається ефективність регенерації до 80% і теплообмінник може замінити теплову потужність до 170 кВ. Основна перевага такого обігріву полягає в тому, що саме обладнання встановлюють зовні, а не в зоні розміщення тварин. Агрегати для обігріву розміщують усередині приміщення по всій довжині поздовжньої стінки. Теплообмін відбувається за допомогою двох спеціальних стінних отворів. Агрегати для обігріву призначені для роботи на різних видах газу. Це означає, що можна використовувати як рідкий газ, так і природний. За допомогою теплообмінника можна також регулювати вологість повітря в пташнику. Вологе повітря пташника змінюється на підігріте сухим зовнішнім повітрям. Теплообмінник із перехресним струмом складається з корозійностійкої з покриттям алюмінієвої плити, що має високий коефіцієнт теплопровідності, щоб енергію тепла відпрацьованого повітря передати свіжому потоку повітря і водночас щоб вони не змішувалися.

 

Спочатку тепле відпрацьоване повітря проходить через систему повітряних фільтрів із повністю автоматичним очищенням, де запорошене повітря пташника відділяється до 99% і не потрапляє в навколишнє середо вище.

 

Одночасно вентилятор припливного повітря всмоктує холодне зовнішнє повітря в теплообмінник.

 
Обладнання встановлюється зовні, а самі агрегати для обігріву — усередині приміщення по всій довжині поздовжньої стіни

Енергією відпрацьованого повітря свіже повітря нагрівається й подається безпосередньо в пташник. Економія середніх річних витрат на опалення становить до 60%.

 

Очищення пташника також суттєво спрощується, оскільки агрегати монтують із зовнішнього боку приміщення. Також у разі проведення сервісних робіт технічному фахівцю немає потреби заходити всередину приміщення, де утримується птиця, що позитивно позначається на гігієні комплексу. Цей факт також є позитивним, бо птиці не додається стресу.

 

Теплообмінник є самостійною системою й може встановлюватися в будь-який пташник, у якому вже утримують птицю, або в новий за безпосереднього планування його в будівлю. Керування має всі опції й може бути під’єднано до робочої системи.

 

Ефективність цього інноваційного теплообмінника вже апробовано й доведено майже по всій Європі. Адже з теплообмінником не тільки можна економити кошти на опалення, а також зменшувати річні викиди СО2 та аміаку, покращити запах і мікроклімат у пташнику та врешті-решт, зміцнити здоров’я птиці за рахунок меншого вживання антибіотиків та медикаментів.

 

 

За матеріалами компанії Prullage Systeme

журнал “Наше Птахівництво”, липень 2017 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
4
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ