Агромаркет

Експертна рада проекту Аграрна Еліта України

Експертна рада проекту Аграрна Еліта України
Експертна рада проекту Аграрна Еліта України

 

Визначаючі переможців у номінаціях проекту «Аграрна Еліта України» 2014 року, редколегія враховувала консолідовані результати опитування членів експертної ради проекту, до складу якої ввійшли представники галузевих асоціацій, постачальників МТР, компаній, що надають юридичні, консалтингові й інші послуги виробникам аграрної продукції, а також фахівці, які досягли широкого визнання й авторитету в сфері своєї професійної діяльності.

Результати всіх опитаних експертів по кожній номінації були підсумовані, нараховані бали та був виведений середній результат, що й став підсумковим для визначення переможців. У рейтинг не були включені компанії, що відмовилися від участі в проекті, не надали інформації про свої виробничі потужності або її неможливо було перевірити.

  

 


 

Iгор МУЛЬТАН,
заступник директора ТОВ «Йозера»

На мою думку, на фоні всесвітньої продовольчої кризи,якими б не були перспективи аграрного бізнесу в Україні з погляду прибутковості, його розвиток у найближчі 3–5 років триватиме. Навіть якщо глобальна конкуренція з’їсть третину чи половину теперішніх цін на зернові, їх виробництво в Україні буде рентабельним. 

 

Микола ЛИСЕНКО,
партнер ТОВ «БДО Консалтинг»

Уже зроблено перший важливий крок до створення нової країни з європейськими цінностями. Розвиток аграрного виробництва найближчим часом стане найважливішим чинником відбудови нашої держави. Україна єдина!

   Iрина ПАЛАМАР,

директор Департаменту стратегічного планування та розвитку бізнесу ГК «АгроВет Атлантик»

Незважаючи на ситуацію в країні та світі, український аграрний сектор стрімко розвивається й утримує позитивну динаміку завдяки таланту й досвідченості аграріїв, які успішно впроваджують прогресивний світовий досвід. У 2014 році український агробізнес залишиться однією з головних галузей, яка підтримає національну економіку.

 

Сергій ГАРБУЗ, директор
ТОВ «ТАЙТЕН МАШИНЕРІ УКРАЇНА»

Ефективність аграрних підприємств ґрунтується на знаннях сучасних технологій та їх правильному застосуванні. Глобальні зміни клімату, недостатність фінансування та державної підтримки загартували аграрну галузь та її лідерів.

 

Олексій КУЛИК,
директор ТОВ «Агросем»

Нинішня ситуація в країні — це новий виклик для аграріїв. Досвід показує, що аграрний сектор виходить із кризи одним із найперших. Найсильніших аграріїв чекають нові перспективи, ширші можливості експорту та залучення зовнішніх інвестицій. Це — момент істини.

 

Вiктор СИЧ,
генеральний директор ТОВ «КУН-Україна»

Аграрна галузь має героїчне минуле. І є віра в щасливе майбутнє, яка базується на вже звичному героїзмі наших аграріїв і на індустріалізації сільського господарства, зокрема через розвиток агрохолдингів — нашого українського винаходу.

 

Наталія ПРОКОПЧУК, 
представник швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні»

Аграріям варто уважніше придивитися до органічного ринку, адже конкуренції на ньому практично немає, а міжнародні компанії зацікавлені в українській органічній продукції. Органічне виробництво — це довгі гроші, однак і віддача від нього буде стабільною, адже його вектор спрямований на майбутнє.

 

Юрій ПАЩЕНКО,
директор з розвитку проектів НВФГ «Компанія «Маїс»

У 2014-2015 рр. головною умовою для розвитку аграрного виробництва буде зниження собівартості вирощеної продукції, і ми вже сьогодні відчули, що великі гравці звернули увагу на вітчизняний посівний матеріал, який відповідає якісним показникам світових стандартів.

 

Iрина IВАНОВА,
голова Наглядової ради компанії «Агроскоп»

Основними завданнями цього року буде оптимальне розподілення надзвичайно обмежених ресурсів, щоб завершити посівну й ухвалення своєчасних управлінських рішень з реалізації сільгосппродукції. За умов відсутності чіткої політики державних закупівель надзвичайно важливим інструментом управління ризиками можуть стати форвардні та ф’ючерсні контракти.

 

Наталія МАРТИНЮК, 
керівник практики «Агробізнес» в АО Arzinger»

Український аграрний сектор завжди буде привабливим для інвесторів. Це зумовлено об’єктивними причинами. Зокрема, 30% світового чорнозему знаходиться в Україні. Конкуренція на аграрному ринку нашої країни ще не настільки високо розвинена, тому є багато простору для нових проектів і бізнес-ідей.

 

Роман ШАПОВАЛ, 
голова представництва корпорації AGCO в Україні

Ми віримо, що вітчизняне сільське господарство підніметься на високий технологічний рівень, уже незабаром наростивши конкурентоздатність, і стане одним із локомотивiв потужного економічного розвитку України.

 

Микола ВОЛКОВ, 
директор департаменту регіональних корпоративних клієнтів АТ «Райффайзен Банк Аваль»

Виробникам варто сконцентрувати свою увагу на правильній побудові та оптимізації ключових бізнес-процесів. Окрему увагу слід приділити підвищенню ефективності продажу своєї готової продукції. Адже багато років продукція лише «здавалась», а тепер треба вчитися правильно її продавати.

   

Iван ПАЛАМАР,

керівник відділу розвитку ринку ТОВ «Клаас Україна»

Ті аграрії, хто з перших днів незалежності України повірили у свою справу й вклали у неї всю свою душу,
час, власні кошти і, зрештою, усього себе, попри всі перепони зберегли сільське господарство України. І сьогоднішня аграрна галузь стала опорою для вітчизняної економіки, визначальним фактором національної безпеки країни.

   

Володимир КОВАЛЬСЬКИЙ, 
територіальний менеджер регіону Україна, Казахстан, Молдова компанії Lindsay International B.V .

Зі зростанням населення планети збільшується потреба в продовольстві. Ресурсів для задоволення цієї потреби, на жаль, бракує. Єдиний вихід — удосконалювати технології вирощування сільгоспкультур, які дадуть змогу збільшувати врожайність і водночас заощаджувати час, енергію, воду та робочу силу.

   Олеся МЕЛЬНИК,

партнер відділу аудиту, керівник групи с/г сектора, компанія «Ернст енд Янг» в Україні

Український аграрний сектор має значні перспективи зростання в найближчі роки: як за рахунок посилення експорту, так і завдяки розвитку внутрішнього ринку. Відомо, що показники споживання багатьох видів сільськогосподарської продукції на душу населення в Україні наразі не досягнули рівня провідних країн світу, а отже, галузь має суттєвий потенціал.

   Віталій ФIЛАТОВ, генеральний директор ТОВ «Ведерстад»

Аграрна галузь стане найбільш інвестиційно привабливою в наступні 2–5 років. Умовою для цього є розчищення та розшивка всіх корупційних вузлів. Необхідно максимально швидко зачистити логістику експорту від нетарифних обмежень щодо контролю якості, відкатів у поверненні ПДВ, лібералізувати послуги в оформленні експорту. Це надасть додаткових мільярдів доходів товаровиробникам. Нарешті, забути дурниці щодо «зернової ОПЕК разом із Росією». Україна сама по собі є самодостатнім гравцем. Очікую високого інтересу від суверенних фондів Близького Сходу, Китаю і США до аграрних компаній. Усім раджу — інвестуйте в аграрну галузь і контролюйте технології щодо витратності.

 

Людмила ВАСИЛЕНКО,
голова Наглядової ради «Агробонус»

На сьогодні в нашій країні важко щось прогнозувати, а особливо в аграрній галузі. Однак Україна має провідні позиції у світовому рейтингу експорту зернових. Потрібно зробити свій бізнес максимально ефективним і подальший розвиток галузі в цілому . Якісні перетворення та впровадження інноваційних рішень здатні забезпечити підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробника.

   

Віталій СКОЦИК,

голова Наглядової ради Групи компаній АМАКО

Із кредитуванням цього року буде дуже важко. Ставка рефінансування Нацбанку зросла втричі, відповідно, зросте вартість і кредитів для сільгоспвиробників.
Однак лізингові компанії зберігають свою динаміку на тому самому рівні, на якому вона була в попередні роки.

   

Антуан РЕБIЙАР,

бізнес-директор New Holland Agriculture в Україні та Молдові

Наша компанія твердо вірить у значний розвиток і потенціал сільського господарства в Україні. Ми продовжуємо інвестувати та розширювати нашу команду, готуючи міцну основу для яскравого майбутнього.

 

Вадим КОВЕРНИК, 
виконавчий директор компанії «Бізон-Тех»

Найкраща допомога сільському господарству була б, якби про нас на деякий час забули. Не потрібно нам ні дотацій, ні субсидій. Відносини бізнесу та держави мають базуватися на простому принципі: хочеш допомогти — не заважай. Підписання ж Угоди про асоціацію з ЄС — давно очікувана подія, бо ми приєднаємося до великої сім’ї, де діють сталі норми.

 

Iгор КУТОВИЙ, 
генеральний директор ТОВ «Джон Дір Україна» 

Українське сільське господарство є двигуном економіки держави. Завдяки цій галузі Україна є одним зі світових лідерів з постачання зерна. Продовольча безпека є одним з найсерйозніших викликів для світової спільноти й українські фермери і надалі сприятимуть розвитку в цьому напрямі. 2014 рік буде важким, але Україна була, є і буде державою з потужним агросектором.

 

 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ