Агромаркет

Будуємо українську аграрну «Cиліконову долину»

Будуємо українську аграрну «Cиліконову долину»

Холдинг Human Transparency Innovations (HTI) уклав угоду про партнерство з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут» (КПІ) й науковим парком «Київська політехніка». Ініціатором підписання угоди виступив фонд «Аграрна наддержава» в рамках програми підтримки вітчизняних інновацій і науки. Укладено також угоди між Науковим парком і компаніями LiveAG та «Дельта-інжиніринг», що входять до НТІ. Передбачається співпраця за такими напрямами: надточне позиціонування для сільгоспвиробництва; моніторинг стану полів у реальному часі, автоматичне розрізнення агрокультур і бур’янів; біоінженерія, робототехніка, й ультразвукові технології в сільському господарстві; оцінювання продуктів агровиробництва. У галузі агротехнологій така співпраця є надважливою, оскільки, за оцінками науковців та експертів, на середньострокових (до 2020 року) та довгострокових часових горизонтах агросектор є одним із провідних кластерів вітчизняної економіки, що може сприяти її відродженню та подальшому високотехнологічному розвитку.

 

«Якщо використовувати кожний квадратний метр землі так ефективно, як це робиться в розвинених країнах, то український ВВП був би в десятки разів вищим. Реалізувати такі можливості зможемо тільки завдяки розвитку інноваційних технологій», — переконаний очільник корпорації «Сварог Вест Груп» і засновник фонду «Аграрна наддержава» Андрій Гордійчук. За його словами, нині поняття «аграрна держава» сприймається як країна третього світу. Щоб зруйнувати цей міф, потрібно запроваджувати в АПК інновації.

 

«Співпраця Національного технічного університету України „Київський політехнічний інститут” із НТІ дає змогу сумістити науковий потенціал потужного технічного вишу й бізнес-можливості одного з лідерів аграрного ринку на шляху до створення аграрного сектора нової якості», — заявив ректор НТУУ КПІ Михайло Згуровський. Дослідною базою для роботи над відповідними проектами стануть науково-дослідні центри, лабораторії та конструкторські бюро КПІ. Для роботи за їх тематикою залучатимуть науковців, аспірантів і студентів, котрі мають відповідну кваліфікацію і, звісно ж, бажання та ідеї. Може, й справді на часі народження української аграрної «Силіконової долини».

 

 

газета “АгроМаркет”, серпень 2016 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».
  

 

Інші статті в цьому журналі
АгроМаркет
АгроМаркет
АгроМаркет
8
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ