Тривале зберігання зерна, пошкодженого клопом-черепашкою, дозволяє покращити його якість
Покращити якість зерна, пошкодженого клопом-черепашкою, можливо під час його післязбиральної доробки, зберігання та переробки.
Зокрема, позитивним для покращення хлібопекарських властивостей ураженого зерна є його тривале зберігання.
Особливо сприятливим є тривале зберігання отриманого з такого зерна борошна. У процесі зберігання активність ферментів, що розщеплюють білки й вуглеводи, може послаблюватися.
Також існує багато методів, що дозволяють підвищити якість хліба із зерна, пошкодженого клопом-черепашкою: підвищення кислотності тіста; збільшення кількості солі в тісті, покращення фізичного стану клейковини тощо.
Крім того, на хлібозаводах і в пекарнях у технологічний процес тістоутворення та випічки вносять ряд змін: щоб клейковина впродовж бродіння найменше піддавалася негативній дії ферментів, пришвидшують підготовку тіста; тісто готують на рідких дріжджах, скорочують час розстоювання; хліб випікають за підвищеної температури.
Додати коментар