Під час зберігання ріпаку найкритичнішими є перші 4-6 тижнів

Після закладання ріпаку на зберігання сховища слід регулярно перевіряти. Першу перевірку роблять через два тижні після заповнення сховищ, а потім ще багато разів до повного охолодження ріпаку для зимового зберігання.
Найкритичнішими вважаються перших 4-6 тижнів після завершення збирання врожаю, коли потрібно постійно видаляти із силоса вологе повітря, замінюючи його на сухе.
Аерацію слід розпочинати відразу після завантаження сховища, а не чекати завершення збирання. Температура ріпаку може дуже швидко протягом 10-14 днів стрибнути від 30 °C до 50 °C і вище.
Найкращий метод перевірки силоса з ріпаком, навіть якщо порівняти з кабельним детектором, є видалення третини насіння.
Це перериває міграцію вологи та допомагає зупинити нагрівання або псування, що може розпочатись у центральній частині маси насіння.
Додати коментар