Елеватор

Київське господарство планує перейти на органічне тваринництво

Київське господарство планує перейти на органічне тваринництво

ПСП ім. Т. Г. Шевченка (Київська область) розвиває тваринництво м’ясного напряму. Для цього з найкращих європейських і вітчизняних господарств завезено ексклюзивні породи ВРХ, овець і кіз.

З Австрії – основне стадо овець породи мериноландшаф і бурську породу кіз, з Німеччини – герефордську породу ВРХ. Зараз господарство працює над їх розведенням.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів генеральний директор компанії Володимир Метельський.

«На великі обсяги реалізації м’яса, сподіваюся, вийдемо через рік», – зазначив він.

Усі тварини перебувають на вільному безприв’язному утриманні. У їхньому вирощуванні не застосовуються премікси, стимулятори росту, мінімізоване використання антибіотиків.

«Для забезпечення тварин якісною кормовою базою велику увагу приділяємо кормовим культурам: люцерні (230 га), вико-вівсу (66 га), –  розповів директор із виробництва продукції органічного рослинництва ПСП ім. Т. Г. Шевченка Андрій Вдовиченко. – Випробовуємо кілька інших культур: гірчицю, просо, еспарцет, яру пшеницю».

Нині господарство працює над переведенням на органіку кормової бази, щоб найближчим часом тваринництво отримало статус органічного, додав він.

Проте тут компанія зіткнулася з проблемою – не може організувати бійню. «Згідно з чинним законодавством, вона має бути розташована на землях промислового призначення, – пояснив  Андрій Вдовиченко, – проте ми маємо тільки сільгоспугіддя. А перевести ці землі в промислове призначення практично неможливо, і це є велика проблема для сільськогосподарських виробників, що мають бажання займатися тваринництвом».

Довідка

ПСП ім. Т. Г. Шевченка три роки тому придбала багатопрофільна компанія «Аснова Холдинг». В обробітку перебуває 2,5 тис. га сільгоспугідь. Провадить паралельно органічне й традиційне землеробство. Розвиває тваринництво м’ясного напряму: ВРХ, вівці, кози. Також займається овочівництвом і садівництвом.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!