Агромаркет

Зроблять, доставлять, збудують

Зроблять, доставлять, збудують

Першою залізобетонною конструкцією, яку Група спроектувала для агросектору, була напіврама типу «клюшка», що дозволяє швидко й без зайвих витрат звести сучасний тваринницький комплекс зі стандартними чи індивідуально спроектованими під замовника габаритами.

Чотири етапи зведення «клюшки»:

1. Установлення фундаментних стаканів

2. Монтаж залізобетонних напіврам

3. Монтаж плит покриття типу 2ПГ6 і залізобетонних плит-панелей

4. Облаштування решітчастої підлоги

 
Один із найбільших холодильних комплексів України в с. Підгірне, Дніпропетровської області. Його площа 20 000 м2, місткість — 19 тис. тонн яблук. Сумарний обсяг конструкції — 760 м3
 

Основні види залізобетонних конструкцій «Ковальської» для сільського господарства

Напіврами РПС

Високоміцний виріб (на основі армованого бетону) Г-подібної форми (в народі його називають «клюшкою»), призначено для каркасів будівель сільськогосподарського призначення з одним прольотом (свинарників, пташників, корівників, складів, навісів). Дах неопалюваного приміщення може бути змонтовано з азбестоцементних хвилястих листів.

Умови для експлуатації: сейсмічна активність до 9 балів, I–VII географічний район за швидкістю вітру, а також неагресивне, слабо- або середньоагресивне газове середовище.

Переваги: високий темп монтажу, не потребує використання балок покриття, забезпечує необхідний кут нахилу покрівлі.

Блок для влаштування силосних ям (траншей)

Новинкою, яку фахівці «Ковальської» розробили для агропромислового комплексу, є блок силоса (БЛС). Його конструкцію спроектовано відповідно до європейських вимог щодо зберігання подрібнених продуктів рослинництва (силосу) в спеціальних траншеях.

Будівництво таких траншей (відсіків) із металу дуже затратне, а металева конструкція зазнає корозії й потребує постійних заходів захисту. Зведення відсіків із монолітного залізобетону — тривале й залежить від погодних умов, а також затратне через установлення спеціальної опалубки й доставки арматурних каркасів і бетонної суміші на об’єкт. Зведення ж зі збірних елементів БЛС значно пришвидшує темпи монтажу й не вимагає великих затрат. Конструкція блока силоса розрахована так, щоб забезпечити стійкість до навантаження від ущільненого матеріалу й руху вантажного транспорту. Герметичність стиків між окремими виробами забезпечується вставками з губчастої гуми та спеціальними герметиками, які наносять після зведення всієї конструкції стіни силосної траншеї. Арматурні випуски біля «підошви» дозволяють улаштувати монолітну надійну залізобетонну підлогу з ухилами, необхідними для відводу рідини.

Переваги: швидкість і простота монтажу, надійність і точність розмірів, висока міцність і стійкість до агресивного середовища.

 

Збірний об’ємний гладкий елемент стін силоса

Для конструкцій елеваторів окрім стандартних виробів — суцільних чи зіставних паль, фундаментів і залізобетонного каркаса самої будівлі «Ковальська» пропонує ЗОГ — збірні об’ємні гладкі елементи стін, простіше кажучи, готові замкнені секції блока силоса. Змонтовані вертикально, такі елементи утворюють стіни довговічної конструкції для зберігання зерна. Форму й розміри ЗОГ визначають і виготовляють індивідуально (залежно від потреб замовника).

Переваги: швидкість монтажу, велика номенклатура геометричних розмірів, тривалий строк експлуатації.

 

Решітчаста  підлога

Підлоги свинарників і корівників, облаштовані із залізобетонних решіток і балок, суттєво оптимізують витрати на утримання тварин і створюють сприятливі умови для їх розвитку й росту.

Ретельно підібраний склад бетону, стійкого до корозії, забезпечує міцність і довговічність конструкцій. Крім того, армований залізобетон забезпечує високу міцність і зносостійкість навіть за великих навантажень.

Переваги: висока міцність, корозійна стійкість й екологічність.

 

З питань замовлення та консультації звертайтеся: 066 960 02 96; [email protected]; kovalska.com

газета “АгроМаркет”, травень 2019 року

 

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ