Елеватор

Сучасні високотехнологічні сушарки зберігають якість зерна, зводять до мінімуму забруднення повітря й до того ж витрачають мінімум

Якісне і економне сушіння

Якісне і економне сушіння

Сучасні високотехнологічні сушарки зберігають якість зерна, зводять до мінімуму забруднення повітря й до того ж витрачають мінімум палива та електроенергії.

Елеваторні підприємства потребують ефективних зерносушарок. Одними з найкращих на сьогодні можна назвати сушарки DryTech польського виробника ARAJ, який вже 34 роки розробляє елеваторне обладнання і є експертом у сушінні зерна. Обладнання цього бренду успішно працює у Європі, а також країнах Азії й Африки.

Близько 10 років тому компанія почала розробляти нову модель шахтної сушарки DryTech з інноваційним обладнанням, яка підкорила європейських замовників. Останніх 3 роки модель активно продавалась у Китаї, і покупці під час розширення власних підприємств віддавали перевагу зерносушаркам DryTech. Щороку в Китаї продається понад 30 таких сушарок.

Акцент на якість і продуктивність

Насамперед сушарки гарантують безпеку зерну. Досягається це особливостями конструкції. Зерно перебуває у сушарці 6–9 год, залежно від умов. Волога відбирається поступово, що забезпечує максимальне збереження якості. Внутрішню структуру спроєктовано так, щоб забезпечити велику кількість повітря, яке проходить крізь зернову масу. Швидкість проходження повітря конструктори зменшили, щоб сушіння перебігало повільно. Отже, сушіння з вологості 30–35 до 15% може відбуватись за один етап.

Продуктивність сушарок DryTech становить від 306 до 4000 т/добу для пшениці в базовій (стандартній) комплектації. Одночасно в сушарку можна завантажити до 260 т (для моделі DT5048). Сушарки є модульними й можуть бути поєднані між собою, працюючи одночасно з однією системою завантаження й розвантаження. Можемо запроєктувати сушарку під клієнта, щоб задовольнити всі його вимоги. Є приклади, коли кілька сушарок DryTech добудовували в технологічну лінію до інших сушарок й отримували загальну продуктивність сушіння 6000 т/добу.

Зменшуємо витрати

Економіка сушіння також є пріоритетом. Для зменшення витрати палива тут застосовують систему рекуперації: до 70% повітря використовується повторно. Зовнішні стінки обов’язково утеплюють. Стандартна товщина утеплювача — 50 мм, але за бажанням замовника можна зробити потужнішу ізоляцію. Утеплені сушарки ефективно працюють навіть за морозів до –20 градусів. Такий досвід отримали 2023-му року в китайському підприємстві: витрати палива були навіть нижчими, ніж було вказано в характеристиках сушарки.

Залежно від потужності сушарки можуть бути з одним або двома пальниками. Також є можливість приєднувати твердопаливні теплогенератори до наших моделей. Це дає змогу обирати найвигідніше паливо і завжди мати мінімальну собівартість сушіння.

Низьке споживання електроенергії досягається застосуванням особливих вентиляторів, які виготовляють спеціально під замовлення ARAJ. Потрібна електрична потужність для сушарок DryTech залежно від продуктивності становить 23,5–318 кВт.

Для зменшення викидів пилу і рослинного сміття повітряні канали під час вивантаження закриваються, і пил осідає всередині сушарки. Виробник гарантує чистоту повітря на виході на рівні 20 г/м³. Додатковими налаштуваннями можна досягти рівня забруднення 8–10 г/м³. Для повного обезпилення було розроблено додаткову систему аспірації, коли повітря перед виходом назовні пропускають крізь водну ванну. Сушарки з водяною аспірацією можна експлуатувати в межах населених пунктів: вони не забруднюють повітря й створюють мало шуму завдяки якісній ізоляції.

Ефективна система вивантаження є власною розробкою ARAJ, у ній є унікальні елементи, яких не мають сушарки інших виробників. Навіть китайці за три роки не змогли скопіювати цю розробку. Також слід зазначити високу стійкість до зношення й корозії — сушарки виготовлено тільки зі шведської сталі.

Корисна автоматика

Сушарки оснащено великою кількістю датчиків. В усіх зонах контролюється температура, а також вологість зерна на вході й виході. Це дає змогу сушити зерно з різною вологістю. Алгоритм системи Double Dryer Controller визначає вологість зерна, яке потрапило в сушарку, і відстежує етап, на якому воно перебуває. У відповідні зони подається потрібна кількість повітря і тепла, щоб забезпечувати оптимальне сушіння й уникати пересушування.

За допомогою програми Grain Supervisor керівник може контролювати оператора і бачити, скільки зерна було прийнято, з якою вологістю, скільки палива було витрачено на сушіння. Якщо власник хоче з’ясувати, чому не отримує потрібної ефективності, яких припускається помилок, можна застосувати експертну програму. Протягом кількох тижнів ця програма збирає інформацію про роботу сушарки, і експерти визначають, що саме потрібно змінити, щоб підвищити ефективність і економічність сушіння. За потреби сушарку можна приєднати до мережі Інтернет, і тоді стане доступним віддалене керування.

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ