Елеватор

Насправді обрати максимально зручну та ефективну сушарку досить непросто

Вибір для кожного

Вибір для кожного
Рекуператор потребує додаткового бетонованого майданчика, 1–2 м³ води на добу і контейнера для фільтрованого пилу

Насправді обрати максимально зручну та ефективну сушарку досить непросто. Тому, коли виробник пропонує багато варіантів, збільшується ймовірність досягти успіху.

Компанію Stela було засновано 1922 року. Керує нею третє покоління сім’ї Лексхубер, а виробничі потужності розміщено в Баварії. Близько семи років тому підприємство відкрило новий завод, щоб збільшити ефективність виробництва і мати змогу повною мірою застосовувати сучасні технології в сушарках. На відміну від деяких інших виробників компанія не розпорошує увагу на виробництві різних типів елеваторного обладнання (транспортерів, силосів, очисних машин тощо) і концентрується тільки на сушарках для аграрних і промислових продуктів. 

Аграрні сушарки Stela працюють на газу і дизельному паливі, а також можуть використовувати теплообмінники, які нагріваються гарячою водою або парою. Наприклад, пара завжди є на маслоекстракційних заводах, її використовують для підігрівання повітря до потрібного рівня, щоб сушити соняшник. Окрім традиційних видів палива сушарки Stela можуть працювати на біопаливі. В Україні є досвід експлуатації сушарок сумісно з твердопаливними теплогенераторами українських виробників. 

Для кожного замовника сушарку підбирають з урахуванням обсягів сушіння, типу культур, особливостей природно-кліматичних умов регіону, доступності того або іншого типу палива, обмежень по габаритах і висоті. Є багато варіантів комплектації, тому треба врахувати всі особливості майбутньої експлуатації, щоб замовник платив тільки за ті опції, що справді потрібні. Наприклад, якщо планується сушити олійні культури, можна обійтись без рекуперації. Уважається небезпечним, коли повітря з нижніх зон знову проходить через пальник. На відміну від інших виробників у сушарках Stela повітря з нижніх зон подається повз пальник по окремому каналу й змішується з нагрітим повітрям вище. Пил і органічні рештки не контактують із відкритим полум’ям. Однак виробник усе одно не радить ризикувати. 

Для сушіння всіх типів культур використовують систему активної рекуперації, яку вмикають за потреби. Наприклад, коли сушать кукурудзу, рекуперація працює, а на олійних культурах її вимикають. 

Рециркуляція тепла через теплообмінник додає вхідному повітрю близько 20 градусів

Кілька років тому компанія розробила систему рекуперації тепла із застосуванням двозонного сушіння. Це дає змогу сушити зерно більш рівномірно й до того ж витрачати менше газу (до 1 м³ на тонно-відсоток), що підтверджено дослідженнями DLG. В Україні нині працюють дві сушарки такого типу, і, за словами власників, витрати газу становлять 1,05 м³ на тонно-відсоток. 

У кінці минулого року на виставці Agritechnica компанія Stela презентувала нову систему рекуперації з теплообмінником «повітря-повітря». Тут відпрацьоване повітря віддає тепло свіжому. Таким чином, до пальника подається чисте підігріте повітря, і для доведення його до потрібної температури потрібно менше енергії. Практика показала,  що теплообмінник нагріває вхідне повітря приблизно на 20 градусів. 

Оскільки крізь теплообмінник проходить забруднене органікою і пилом повітря, його потрібно очищувати. Для цього використовують воду, яку пропускають через фільтри й використовують повторно. На добу потрібно близько 1 м³ води. Тверді фракції вивантажують за допомогою шнека, їх можна використовувати як органічні добрива. 

Ще однією перевагою системи рекуперації з теплообмінником є практично повне очищення повітря, що виходить із сушарки. Дослідження показали, що рівень забруднень повітря не перевищує 1–2 мг/м³. Для порівняння: у звичайних системах очищення вдається досягати рівня забруднення у межах 20 мг/м³. 

Керування системою рекуперації з теплообмінником повністю автоматизоване, ним можна керувати з екрана комп’ютера сушарки. Таку систему рекуперації можна встановлювати на нові й робочі сушарки Stela, а також адаптувати до сушарок інших виробників. 

Ще одна розробка — мобільна сушарка моделі Jumbo. Вона має багато спільного зі стаціонарними сушарками: зерно подається в сушильні короби, як у шахтній сушарці, а гаряче повітря вентилятори «протягують» крізь них. Наразі існують дві моделі продуктивністю 60 і 90–100 т/добу. Для малих фермерів із земельним банком до 1000 га виробник пропонує мобільну сушарку MUF порційного типу з продуктивністю 30, 70, 110 і 170 т/добу (за умови сушіння кукурудзи з 35 до 15%). 

Досить зручним рішенням є мобільна сушарка шахтного типу. Її встановлено на шасі з гідропідіймачами, що приєднують до гідравліки трактора. Але зазвичай ці сушарки працюють на одному місці без переїздів. Оскільки вони є мобільними, для них не потрібно отримувати дозволи на експлуатацію. Модель одразу готова до роботи: тут є власна норія й приймальний бункер. Не потрібно будувати завальних ям, силосів та іншу інфраструктуру. Навантажувач подає зерно в приймальний бункер, вивантаження відбувається в кузов вантажівки. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ