Агрономія

Новий продукт компанії Yara дає змогу розробити точний план живлення рослин

Точність розрахунку

Точність розрахунку

Новий продукт дає змогу розробити план живлення рослин, базуючись на результатах аналізів ґрунту та локальних метеорологічних даних.

Не секрет, що ринок сільського господарства в Україні є доволі динамічним, і послуги, що надають на ньому, розвиваються доволі стрімко. Ще кілька років тому обприскування дронами або внесення сипких добрив було недоцільним — на сьогодні продуктивність їх зросла до 50 га/год!

Компанія Yara не стоїть осторонь розвитку, і вже цього сезону ми презентували об’єднану платформу рішень Atfarm + Irix під назвою Atfarm+.

Поєднання функціоналу цих продуктів дає чудовий результат і зберігає час для агрономів. Тепер можна в одному продукті провести заміри й створити карту диференційного внесення!

Ми не зупиняємось і вже працюємо над поєднанням CNP та Atfarm+. Що таке CNP — це продукт для створення плану живлення рослин, базуючись на результатах аналізів ґрунту та локальних метеорологічних даних. Кінцевим результатом цього продукту є повноцінна технологія живлення рослин від початку до кінця сезону. На відміну від Ayra, в CNP рекомендація насамперед дається в розрахунку діючих речовин у розрізі окремих фаз розвитку рослин. Дані подаються легко та зрозуміло, з поясненням, чому саме у цю фазу розвитку й чому саме в такій кількості. Також ураховуватиметься застосування органічного добрива й інший цікавий функціонал.

Поєднання цього функціоналу в Atfarm+ дозволяє зберігати технології в розрізі сезонів і порівнювати ефективність їх застосування. Маючи під рукою детальний план живлення в розрізі кожного окремого поля, доволі легко ухвалювати найкращі рішення, створювати та застосовувати карти диференційного внесення добрив.

Розвиток CNP в Atfarm не означає, що ми не розвиватимемо Ayra. Вже сьогодні ми тестуємо економічні моделі та моделюємо економічне порівняння застосування тих чи інших добрив в Ayra. Якщо Ви хочете отримати розрахунок економічної ефективності застосування продуктів, Вам потрібно звернутись до наших офіційних дистриб’юторів, що мають доступ до Ayra.

На перший погляд, схоже, що CNP в Atfarm та Ayra — це продукти однакового функціонала, проте це не так. В першому ми зосереджуємось на рекомендації тільки в діючих речовинах, а фермер на свій розсуд вибирає добрива. В другому варіанті ми пропонуємо найкращі комбінації із застосуванням commodities та продуктів Yara і саме цей підхід є найкращим з економічного погляду.

Завдяки таким сервісам, як CNP та Ayra, фермери зможуть отримувати чітке розуміння своїх затрат й отримувати оптимальну економічну ефективність і максимальну віддачу з кожного поля. Ми всі розуміємо, що кожне поле — це живий організм, і велика помилка застосовувати єдину технологію до кожного поля.

На жаль, розвиток цифрового господарства супроводжується розвитком маркетингових інструментів, які часто не є ефективними для кінцевого споживача. Саме тому ми не пропагуємо перехід до точного землеробства чи кардинальної зміни технології й заміни всього машинного парку фермерських господарств. Ми пропагуємо економічну ефективність: краще витратити більше часу на планування та дослідження кожного поля створення технології під кожне окреме поле, ніж стрімголов міняти техніку й обладнувати недоцільним дорогим обладнанням без досвіду його використання.

Микола Панчук

www.yara.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ