Тваринництво

Стратегія успіху

Стратегія успіху

Потужний досвід і власні високі технології, надійна команда й унікальна наукова школа — з такими надбаннями святкує 30-річчя компанія «БіоТестЛаб».

Компанії, як і люди, мають свою індивідуальність. Дорослішаючи й розвиваючись, вони не лише набувають досвіду, а й власного стилю — у ринковій взаємодії, клієнтському сервісі, корпоративній культурі. Серед тих, чий життєпис багатий на яскраві досягнення, — знаний національний виробник ветпрепаратів і вакцин «БіоТестЛаб».  

З нагоди свого 30-річчя компанія влаштувала фестиваль «БіоТестФест», на який запросила друзів, колег і партнерів. Свої побажання ювілярам вони власноруч писали фарбами на величезному полотні, розгорнутому просто в залі. Лунали вітання і зі сцени — ювілярів нагороджено державними відзнаками за вагомий внесок у розвиток ветмедицини, вдосконалення національного виробництва ветпрепаратів і високий професіоналізм. Та, мабуть, найяскравіші емоції подарували гостям креативні інноваційні сюрпризи від іменинників.  

На спеціально облаштованих у залі демостанціях можна було зусібіч роздивитися й навіть протестувати різноманітні високотехнологічні розробки та пристрої. Охочі могли долучитися до розважальних наукових експериментів і зробити символічні селфі. А справжньою окрасою свята стало дефіле препаратів, створених компанією за цих три десятиліття. Стильні, яскраві, сучасні — їх у портфелі національного виробника вже понад 100, зокрема — 37 вакцин для птиці, свиней, великої рогатої худоби та кролів, а також 17 аутогенних вакцин. Загалом — понад 300 форм випуску, різні дозування та види фасування забезпечують широкий вибір рішень і зручність застосування.  

У світі, як відомо, вакцини виробляють тільки близько півтори сотні підприємств. Українська компанія «БіоТестЛаб» за своїм асортиментом — у двадцятці світових лідерів. У кожній групі вироблених нею препаратів є унікальні лінійки та продукти. Зокрема, повна лінійка вакцини проти хвороби Гамборо, хвороби Ньюкасла, СЗЯ, інфекційного енцефаломієліту і віспи птиці, проти хвороби Марека для бройлерів тощо. Низка препаратів, їх склад, технології запатентовано. Вітчизняні високі технології здатні стати на захист біологічної безпеки тваринництва й птахівництва України, а за якістю ці вакцинні препарати не поступаються закордонним. 

Своє виробництво українська компанія стандартизувала за міжнародними вимогами GMP й ISO 9001:2015. Німецька компанія DQS, що підтверджує міжнародні сертифікати ISO 9001:2015, високо оцінила також і процес розробки вакцин і хіміко-фармацевтичних препаратів. Утім, головною цінністю «БіоТестЛаб» її основний власник Юрій Собко вважає команду й наукову школу, яку сформували за три десятиліття. «Це унікальні люди з унікальними знаннями, що вміють виробляти високотехнологічні продукти», — наголошує він. Відтак науково-виробнича школа розвивається потужними темпами. А завдяки високому науковому потенціалу «БіоТестЛаб» щорічно розробляє й реєструє до десяти нових унікальних препаратів, а також удосконалює стільки ж наявних у серійному виробництві. 

Нині у «БіоТестЛаб» працює кілька сотень фахівців. Є серед них чимало молоді (підготовкою кадрів компанія завдячує власній науковій школі, заснованій ще в дев’яностих роках ХХ ст.). Є й ті, хто пам’ятає перші кроки й перші перемоги «БіоТестЛаб». Зокрема, з 2001 року департамент із наукової роботи очолює Федір Вабіщевич. Його науковим керівником був Анатолій Собко (батько пана Юрія) — видатний учений, патріарх вірусології, перший директор Українського науково-дослідного ветеринарного інституту. «У своєму інтерв’ю Юрій Анатолійович назвав мене серед своїх учителів. Я цим пишаюся, бо прагнув передати те, чого вчили мене», — зізнався Федір Серафимович, розповідаючи про спадкоємність на фахових стежках. Майже півстоліття свого життя він присвятив улюбленій професії, п’ятеро його братів і 13 племінників теж обрали ветеринарний фах, а син Федір — нині заступник директора з виробництва біопрепаратів (у «БіоТестЛаб» він прийшов після закінчення університету 17 років тому). Як додає Вабіщевич-молодший, у компанії створено всі умови, щоб кожен фахівець міг максимально повно реалізувати свій потенціал.  

Команда, унікальні технології та досвід — такі найважливіші досягнення «БіоТестЛаб» виокремлює й директор із розвитку Андрій Собко. Він і сам уже 15 років працює в компанії й тому, як каже, асоціює себе з цим бізнесом. Зізнається, що на початках було вельми непросто «любити те, що робиш, і робити те, що любиш». Утім, із досвідом прийшло розуміння місії й бачення цілей сьогодення. Тож їх реалізація передбачає чимало різнопланових завдань — від ідей із розробки до впровадження на фермі. Вже нині конкурентні переваги українських препаратів дали компанії змогу завойовувати довіру ветеринарних лікарів не лише в Україні, а й у Єгипті, Іраку, Казахстані, Омані, Катарі. Невдовзі розпочнуться поставки в Непал, на часі освоєння ринків Пакистану, Кувейту, Марокко та В’єтнаму. Широкий асортимент продукції, суворі вимоги до якості, постійне професійне вдосконалення — це ті основні засади діяльності компанії, що забезпечили їй успіх і нові горизонти.  

На ветеринарному ринку України це перша комерційна компанія, що накопичила колосальний досвід у діагностиці, розробці супроводу, побудові схем лікування, а також напрацювала власні високотехнологічні. Як переконані співвласники «БіоТестЛаб», це унікальний кейс, що дає сподівання на не менш успішне майбутнє. І, власне, 30-річчя — це чудовий вік, аби будувати плани й розвиватися. Свої нові горизонти компанія пов’язує з розвитком науки та інноваційних технологій на потужностях нового наукововиробничого комплексу. За словами Юрія Собко, тільки концептуальний проєкт заводу майбутнього обійшовся у 150 тис. доларів. Сьогодні тривають переговори з інвесторами про його будівництво. А команда «БіоТестЛаб», не знижуючи темпів розвитку компанії й продукту, і надалі дбатиме про вдосконалення національного виробництва ветеринарних препаратів, зокрема вакцин, аби відповідати найвищим очікуванням ринку й прославити свою державу. 

Олена Синюта

журнал “Наше Птахівництво”, липень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
4
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ