Елеватор

Максимально ефективний контроль шкідників досягається в комплексі дератизаційних, дезінсекційних і дезінфекційних робіт

Стовідсотковий захист

Максимально ефективний контроль шкідників досягається в комплексі дератизаційних, дезінсекційних і дезінфекційних робіт.   

Фумігація є одним із найефективніших рішень ліквідації шкідливих організмів

Шкідливі організми на території будь-якого підприємства є доволі небезпечним явищем. Поява мишоподібних гризунів, комах та кліщів, патогенів і мікроорганізмів у місцях зберігання істотно впливає на якість продукції. У компанії «Украгрохімтрейд», що провадить свою діяльність під торговельною маркою Propecs, допоможуть захистити врожай і запобігти ризикам у майбутньому. 

Сірі злодії 

Гризуни — це знайоме зло кожного агропідприємства. Вони є особливо небезпечними восени. Коли знижується температура навколишнього середовища, вони активно мігрують із полів у пошуках їжі та тепла, і елеваторні господарства є дуже привабливим варіантом для їх зупинки. 

Окрім шкоди зерну насипом гризуни є небезпечними й для насіннєвого матеріалу за його зберігання в спеціалізованій мішкотарі. Сірі злодії прогризають невеликі отвори відразу в кількох мішках і переміщуються від палети до палети. Цікавий факт — одна полівка може прогризти десятки отворів за добу, і така продукція з наявними екскрементами та механічними пошкодженнями стає вже непридатною для подальшого призначення. 

Важливо знати, що для стирання різців усі гризуни майже постійно гризуть продукцію або сировину, а інколи й тверді предмети. Доволі неприємними пошкодженнями вважають прогризи кабельних електромереж на підприємствах. Такі пошкодження можуть призвести до зупинки роботи елеватора й значних економічних втрат. Тому дуже важливим є постійний моніторинг у системі дератизаційних робіт для швидкого і ефективного контролю їх чисельності. 

Дератизаційні роботи передбачають контроль чисельності гризунів. Завдяки спеціалізованому обладнанню (дератизаційні пастки, принадні контейнери тощо), а також застосуванню сучасних родентицидних засобів вдається ефективно контролювати ситуацію і в доволі короткий термін знищувати шкідників за їх появи. Безумовно, якість безпосередньо моніторингу обладнання та території загалом відіграє головну роль. 

Ефективна дезінсекція 

Аналіз моніторингових даних 2023 року демонструє істотне збільшення видового складу шкідників хлібних і продовольчих запасів. За масового поширення деяких небезпечних видів знищується чимало зерна в сховищах, а його залишки стають уже не придатними для продовольчих потреб. Експорт такого зараженого зерна також стає практично неможливим без спеціалізованих захисних заходів.  

Аналіз моніторингових даних 2023 року демонструє істотне збільшення видового складу шкідників хлібних і продовольчих запасів

Фумігація є одним із найефективніших рішень ліквідації шкідливих організмів. З метою мінімізації ризиків від появи та розповсюдження небезпечних комах потрібно здійснювати обов’язкові профілактичні дезінсекційні заходи в порожніх місткостях або складських приміщеннях — методом аерозольного або вологого зрошення. Перед фумігацією проводять попередній моніторинг сховищ на наявність шкідників і їх видовий склад. Це дозволяє підібрати максимально ефективний інсектицид для визначених видів, який призначено саме для їх ліквідації. Адже хімічний склад кожної діючої речовини розроблено для боротьби з певними видами шкідників, які представлені серед комах або кліщів. 

Фумігація збіжжя також потрібна в разі виявлення шкідників після застосування профілактичних засобів, які дехто помилково залічує до високоефективних препаратів. 

Застосування газоподібних речовин на основі фосфористого водню за дотримання чітких правил і режимів фумігації дозволяє знищити шкідників за різних фаз їх розвитку (від яєць до імаго) в той час, як рідинні інсектициди забезпечують частковий ефект. 

Мікроорганізми та плісняві гриби 

Слід акцентувати на важливості дезінфекційних робіт. Вони передбачають належний контроль патогенів, грибів і мікроорганізмів, які достатньо швидко можуть поширюватись не лише в зерносховищах, а й безпосередньо в зерні. Окрім сушіння й дотримання температурних умов за зберігання зерна важливо вчасно знищувати патогени безпосередньо в зерносховищах до моменту завантаження зернових. Інакше їх розвиток і розповсюдження призведе до негативних наслідків. 

Хімічний склад кожної діючої речовини розроблено для боротьби з певними видами шкідників, які представлені серед комах або кліщів

Ефективна боротьба зі шкідниками можлива тільки в комплексному поєднанні наукового та методичного підходів. Саме так на ринку працює «Украгрохімтрейд», який має близько 500 клієнтів у кожному куточку України, що проходять 100% міжнародних аудитів щодо вимог Pest Management. Тож комплексний контроль елеваторів та інших типів зерносховищ потрібен для вчасного проведення заходів, ліквідації проблеми й недопущення її в майбутньому.  

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ