Техніка

Розробки LEMKEN відзначені званням «Машина року» й срібною медаллю Agritechnica

Статусна якість

Статусна якість

Інноваційні розробки компанії LEMKEN удостоєні почесного звання «Машина року» й срібної медалі Agritechnika Innovation Avard.

Німецький виробник LEMKEN вкотре надихнув і зацікавив відвідувачів виставки у Ганновері власними інженерними ідеями розумного землеробства. Втілені в новітній техніці – різній за експлуатаційними характеристиками й призначенням, – вони, схоже, таки знайшли точки дотику з потребами вимогливих споживачів. Увагу сільгоспвиробників привернули інноваційні рішення, адаптовані безпосередньо до їх умов господарювання.

Артем Калашнік

Про новинки і здобутки, ринкові тренди і перспективи техніки цього легендарного бренду на українських полях нам розповів генеральний директор «ЛЕМКЕН – Україна» Артем Калашнік.

– Враження від виставки дуже позитивні, – зазначив  він. – Кількість відвідувачів з України не зменшилася, можливо, навіть, навпаки, збільшилася. Зацікавленість до інноваційної техніки висока. Є новинки, які поступово будуть виходити й на український ринок. Зокрема, до нашої вже відомої аграріям сівалки Azurit плануємо завозити ще й котушки на соняшник (а не тільки під кукурудзу).  Навесні ми завезли перші дві просапні машини Steketee і вона добре показали себе в роботі. Маємо намір збільшувати присутність цього агрегату на ринку України. Очікуємо, що після виставки в аграріїв буде асоціація, що на стенді LEMKEN була представлена ще й техніка червоного кольору. Також хочу звернути увагу на розкидачі міндобрив, представлені власником Sulky паном Роелем та пані Лемкен. Вони разом презентували початок співпраці (Sulky створює розкидачі  під брендом LEMKEN) і  з часом ми виведемо їх на ринок України.

Міжрядний культиватор Steketee

Компанія планує й надалі випускати нові продукти й поліпшувати вже наявні. LEMKEN – це конструктор-машини. Кожну можна зібрати під умови конкретного ринку, регіону, господарства. Тож ми передусім орієнтуємося на того фермера, який має запит, і розуміє, що ми можемо сконструювати агрегат відповідно до його потреб. Йдеться, зокрема, і про добре відомі українським аграріям машини LEMKEN, і про репрезентовані на виставці Agritechnika-2019 новинки.

 Koralin: два в одному для поля без гліфосату

Новий гібридний культиватор-пласкоріз Koralin від LEMKEN взагалі немає аналогів на ринку техніки. Його створенням бренд відреагував на потреби агровиробників ЄС зменшити обсяги застосування гліфосату (з подальшою повною забороною на його застосування). Фермерам, що господарюють у таких умовах,  тепер необхідні агрегати, здатні під час передпосівного грунтообробітку впоратися з дуже забур’яненим полем й злущити більше стерні.

Аби виконати більше операцій за один прохід, гібридний культиватор обладнали двома  рядами  дисків, діаметром 510 мм (у стійці повністю прибрано кути атаки, щоб диск лише різав і не перемішував грунт із рештками), а позаду дисків установили лапи, спроможні заглиблюватися на 10 см у грунт із мінімальним діапазоном роботи 2 см. Лапа одночасно ущільнює посівне ложе і розпушує поверхневий шар, створюючи таким чином оптимальні умови для насінини. Розгортачі прибирають гребені, створені лапами, а прикочувальні котки забезпечують зворотне ущільнення розпушеного грунту. Ширина захвату агрегата може становити від  6,60 до 8,40 м, необхідна потужність тракторів –  37-50 к.с. на один метр ширини захвату.

Важковаговик Juwel 10 з коннектором

Розширивши серію навісних ґрунтообробних агрегатів Juwel, компанія LEMKEN і репрезентувала в Ганновері нову модель для потужних тракторів (навісний плуг може працювати із тракторами потужністю до 450 к.с). Cпадкоємець навісного плуга Опал 9, найбільшого в лінійці навісних плугів, Juwel 10 може працювати з 6-7 корпусами (зокрема, й розробленими спеціально для нього) й заглиблюватися в грунт на 50 см. Усі конструкційні деталі цієї моделі повністю оновлено. Стінки  основної 160-міліметрової рами становлять 10 мм завтовшки. Діаметр оборотного вала розробники збільшили зі 120 до 130 мм. Зміцнили башню. Вал навіски опустили ще на 8 см додолу, а кріплення центрального гвинта підняли на 20 см. Таким чином з’явилася можливість оптимально налаштувати плуг із сучасним трактором (їх колеса мають більший діаметр, ніж трактори минулих поколінь).

Навісний плуг Juwel 10

Має плуг і дві нові опції: 1) оскільки плуг великий і тяжкий, над башнею триточкової навіски трактора встановлено гідроциліндр, а також стоїть гідроакумулятор, через який послаблюються коливання на навіску; 2) конектор ISI Blu Konnekt (удостоєний срібної медалі на виставці Agritechnika-2019), що фактично дає змогу гідравлічного регулювання,  наприклад, ширини чи глубини. Завдяки конектору оператор механічного агрегата успішно працюватиме за картою плуга, розмірами чи профілем поля, а також змінюватиме налаштування плуга, якщо у тракторі доступна програма TIM, це також найновіший  протокол спілкування IZOBUS.

Вихід Juwel 10 на український ринок буде на часі тим господарствам, що обробляють невеликі поля потужним трактором, на який можна навішувати 6-7 корпусів (агрегат, до речі, вже завоював популярність на ринку Молдови)  

ABC для Nova 14 й Orion

Перший самохідний обприскувач компанії був удостоєний у Ганновері звання «Машина року» у своїй номінації. Розробка й ідея створення моделі Nоva 14 належить LEMKEN, а комплектувальні придбали в перевірених постачальників. Машина, представлена цьогоріч у Ганновері, має двигун Deutz та надійну алюмінієву штангу (робоча ширина – 24-39 м.,  кліренс, поки що – до 1,6 м). Її оптимальне положення та правильну відстань до оброблюваної поверхні підтримує система Adaptive Balancing Control (ABC) від LEMKEN з автоматичним проактивним веденням (за цю інновацію модель і було удостоєно відзнаки).

Перший самохідний обприскувач Lemken Nova 14

Комфортабельності кабіни обприскувача (зі звукоізоляцією й триступеневою системою фільтрації повітря 4-ї категорії) приділено особливу увагу. Подбали розробники і про безліч варіантів регулювання шасі (телескопічні осі дозволяють змінювати ширину колії в діапазоні від 1,8 до 2,3 м.). Особливість цієї моделі – наявність зчіпного пристрія, що дає змогу обприскувачу тягнути причеп-бочку з водою загальною масою до 16-тонн при власному завантаженні обприскувача від 4800 до 7200 л робочої рідини. Система LEMKEN Mega Spray на терміналі CCI 800 або CCI 1200  підтримує включення і виключення секцій, зміну норми внесення, контроль колії по GPS та керування завданнями. Платформа agrirouter для обміну даними з машинами різних виробників забезпечує зв’язок із офісною управлінською системою. Усі ці та чимало інших опцій, передбачених у моделі Nova 14, відповідають найвищим вимогам до комфорту, ефективності й продуктивності. На український ринок обприскувач вийде 2022 року, а 2021-го – причіпний польовий обприскувач Orion (теж із штангою, регульованою системою ABC від LEMKEN). Він буде доступний із різним обсягом бака – на 4000, 5000 чи 6000 л і бачком для чистої води на 620 л. Усередині – два насоси по 200л (або по 250л). Наявність інжекторного змішувача з гідравлічним приводом сприятиме тому, що навіть після тривалого простою буде забезпечено збереження оптимальної концентрації суміші для обприскування. Залежно від обсягу бака, обприскувач оснащено телескопічною чи фланцевою  віссю для виміру відстані між колесами. Є можливість устанувити її підрулювання, підпружинення на вісі. Загалом усіма функціями оператор може керувати з кабіни трактора.

***

Нині LEMKEN продає свою техніку тільки через дилерів (їх в Україні 10), пропонуючи їм фінансові рішення, зокрема, відтермінування платежу. А для аграріїв успішно діє низка укладених партнерських програм за якими німецький завод LEMKEN частково компенсує відсоткові ставки на купівлю своєї техніки. Укладено, зокрема, угоди з двома лізинговими компаніями та з банками щодо кредитів – загалом шість програм і найближчим часом стартує ще три. Таким чином ми прагнемо запропонувати аграріям найширший спектр можливостей, – наголошує генеральний директор «ЛЕМКЕН – Україна» Артем Калашнік.

Надія Воробйова

газета “АгроМаркет”, грудень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ