Техніка

Прес-підбирачі KRONE BiG Pack забезпечують високу продуктивність роботи

Велике тюкування

Велике тюкування

Прес-підбирачі KRONE BiG Pack забезпечують високу продуктивність і мінімальну собівартість тюків. 

Тюкування, як і будь-який інший процес, насамперед потребує ефективної машини. У цьому разі ефективність полягає в мінімальних енерговитратах, якості, стабільності роботи й низької вартості володіння агрегатом. Усе перелічене компанія KRONE втілила у новій лінійці прес-підбирачів BiG Pack. Було перероблено й оптимізовано значну кількість компонентів, схильних до спрацювання, що подовжило строк експлуатації агрегата. Разом із новим, сучасним дизайном помітними особливостями нових BiG Pack є подовжена пресувальна камера, ще міцніша система варіабельного заповнення VFS, а також різні комфортні функції, що значно полегшують роботу з прес-підбирачем, включно з новою системою очищення машини під назвою KRONE PowerClean. Нові моделі BiG Pack, як і раніше, доступні з розмірами каналів пресування 1270 і 1290. 

Подовжений і посилений канал пресування 

Камера пресування нової моделі BiG Pack 1270 і BiG Pack 1290 була збільшена в довжину більш ніж на 20% — до 3,60 м. Верхня пресувальна кришка тепер також спроєктована по всій ширині на всіх моделях і, таким чином, адаптована до дизайну BiG Pack 1290 HDP HighSpeed. Завдяки довшому каналу й ширшій пресувальній кришці досягається краща форма тюка й значно більша вага, особливо на BiG Pack 1270. 

Варіабельна система заповнення (VFS) для оптимального використання потужності 

KRONE також ретельно переробила функціональні групи VFS з боку навантаження і пропускної здатності й, наприклад, різко скоротила максимальні зусилля, що виникають в органах керування, чим збільшила строк експлуатації VFS вдвічі. Крім того, регулювання граблин стало можливим безпосередньо через термінал, що, своєю чергою, відбивається на оптимальній формі й щільності тюків. Вимірювання крутного моменту в приводному механізмі використовується для постійного визначення навантаження VFS і показується на стовпчастому індикаторі на терміналі. Таким чином, навіть недосвідчені оператори завжди можуть використовувати BiG Pack на повну потужність і досягати максимальної продуктивності. 

Система VFS працює так: опорне коромисло тепер контролює датчик кута повороту. Якщо зібраного матеріалу недостатньо для повної, нової подачі пакета, то хід збирання запускається гальмом з електрокеруванням. Тільки за достатнього наповнення попередньої камери пресування повертається кулачкова напрямна доріжка, і граблина транспортує матеріал в основний пресувальний канал. 

Нова електронна система розчеплення дозволяє попередньо стискати й таким чином впливати на товщу шару або кількість шарів у тюку в п’ять етапів із кабіни. Дисплей на терміналі безпосередньо показує водієві, як заповнюється камера попереднього ущільнення за кожного обертання, а момент спрацьовування може бути відрегульований відповідно до вимог. Ще одна практична особливість полягає в тому, що в режимі подачі 1 : 1 гальмо не вмикається. 

Завжди чистий у роботі завдяки KRONE PowerClean 

Зовсім новою й унікальною є система очищення вузлов’язателів, завдяки якій не лише стіл вузлов’язателя лишається чистим, а й великі частини машини. Турбіни з гідравлічним приводом створюють повітряний тиск у вузловій зоні, що насамперед запобігає забрудненню. Випущене повітря очищає машину ззовні за захисними кожухами аж до осі. Великі відкладення матеріалу, наприклад, на каналі преса, таким чином — це вже минуле, що, своєю чергою, позитивно позначається на строку експлуатації вузлов’язателів, бо тепер вони працюють у чистому середовищі. 

Розумна оптимізація для більшого комфорту 

Дишель нового покоління BiG Pack було посилено й оптимізоване: встановили посилений проміжний підшипниковий вузол із великим діапазоном регулювання для оптимізації траєкторії руху карданного вала. Це збільшило загальний строк експлуатації карданного вала. Гідравлічні шланги прокладено зручніше. Висота дишля регулюється швидко і легко на задній панелі керування. Це дало змогу зробити дишель вужчим для ще більшої маневровості прес-підбирача. За бажанням покупець може замовити захист від наїзду на дишель колесами трактора. 

Постачальником карданних валів для всіх моделей BiG Pack є компанія Walterscheid. Їх перевагою є поліпшені захисні кожухи, які не потребують ланцюгів для кріплення, і збільшений інтервал між змащуванням. 

Зручність обслуговування також є важливим аргументом, коли йдеться про осі. У прес-підбирачах BiG Pack вони тільки високоякісні, але порівняно легкі тандемні осі BPW з параболічними пружинами, всі важливі точки змащення приєднано до центральної системи мастила. Розмір шин можна обирати аж до 620/50 R 22.5, а в майбутньому пропонуватимуть колеса для 26,5-дюймових шин. Ще однією перевагою тандемної осі BPW є те, що вона має значно міцніші блокувальні циліндри. Це дозволяє випрямляти й фіксувати колеса навіть у нерухомому стані. 

Для підбирача KRONE застосовує копіювальні колеса з посиленими підшипниками, приєднані до центральної системи змащування. Навішування притискного вальця розміщено по центру й плавно регулюється, налаштування здійснюється швидко з лівого боку машини. 

Практичний дизайн 

У новому поколінні BiG Pack ящики для шпагату тепер вбудовані безпосередньо в бічні кришки, де забезпечується хороший захист від забруднень. Ще однією перевагою є те, що під час установлення нових котушок зі шпагатом треба відкривати тільки невеликий захисний щиток. 

Ящики для шпагату в новому дизайні, у яких є місце для 30 котушок шпагату вагою від 10 до 15 кг, добре проглядається. За бажанням замовника BiG Pack може бути оснащено двома додатковими ящиками для шпагату: усього є місце для зберігання 42 котушок загальною вагою до 630 кг. 

Бічні щитки складаються за допомогою гідравліки оператором безпосередньо з кабіни через термінал або безпосередньо кнопками на машині. Це суттєво полегшує «заправку» шпагату, а також спрощує доступ до компонентів машини для проведення робіт із технічного обслуговування або ремонту. 

Різальний апарат під різні умови 

Відтепер BiG Pack буде оснащено різальним апаратом VariCut (VC), що вже відмінно зарекомендував себе. Апарат VariCut постачають або з 51 ножем (максимум), або з 26 ножами й касетою для ножів, що дозволяє налаштовувати різання за власним бажанням. Перемикання груп ножів попередньо налаштоване на заводі-виробнику (51/26/25/12/5/0) або (26/14/12/6/6/0), однак користувач може змінити налаштування під індивідуальні потреби. Групи ножів попередньо обирають шляхом повороту ножового вала. 

Складання тюків 

Прес-підбирачі BiG Pack тепер завжди готовий працювати з візком BaleCollect. Для цього на агрегат встановлено всі необхідні деталі. Як і раніше, KRONE пропонує скатний лоток і скатний лоток із вагами для тюків. 

Підсумовуючи всі технічні новації, хочеться зазначити, що прес-підбирач Big Pack здатен створювати тюки високої щільності всіх ходових форматів. Завдяки варіабельній системі наповнення (VFS) є можливість пресувати за будь-яких погодних умов й отримувати стабільні суперщільні тюки. А зовсім нещодавно KRONE почала пропонувати модель BiG Pack у преміальній версії Multibale, яка дозволяє безпосередньо на полі розділити один великий тюк на маленькі порції корму (до 6 порцій).  

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ