Техніка

KUHN PERFORMER 4000 SELECT — комбінований диско-лаповий глибокорозпушувач

Простий і надійний

Простий і надійний
Демонстрація агрегата KUHN PERFORMER 4000 SELECT компанією «Техноторг» на заході «УКАБ Агротехнології»

Застосування багатофункціональних ґрунтообробних знарядь збільшує продуктивність без втрати якості 

Часто є потреба зменшити кількість проходів техніки по полю, особливо коли виконують ґрунтообробні операції, і аграрії починають шукати відповідне знаряддя. Прикладом ґрунтообробного агрегата, який здатен за один прохід виконати подрібнення, перемішування або розпушування, вирівнювання та повторне ущільнення, є KUHN PERFORMER. Це комбінований диско-лаповий глибокорозпушувач, що агрегатується з тракторами середньої та високої потужності (від 180 до 700 к. с.). Агрегат стане у пригоді тим аграріям, які прагнуть мінімізувати витрати часу на обробіток ґрунту. До того ж вони зможуть суттєво заощаджувати кошти, завдяки роботі однієї машини й одного оператора. 

У лінійці агрегатів KUHN PERFORMER є 4-метрова модель PERFORMER 4000 SELECT. Її конструкція спрощена й водночас адаптована до важких умов експлуатації. Наприклад, тут немає власного гідроблока, і три пари рукавів високого тиску, що керують секціями знаряддя, приєднуються безпосередньо до гідровиходів трактора. Лапи мають лише механічний захист (за допомогою пружин), що також спрощує й здешевшує конструкцію.

Прототип цієї моделі випробовували в Україні на площі близько 11 тис. гектарів. Конструктори намагалися виявити всі можливі слабкі місця і визначити строк служби робочих органів. Для ускладнення умов тестувань 4-метровий агрегат приєднали до трактора потужністю 525 к. с. У результаті рама витримала всі можливі навантаження, тому глибокорозпушувач можна рекомендувати для роботи в будь-яких регіонах України. 

Все й одразу 

Система «Один прохід» складається з кількох знарядь обробітку ґрунту на глибину від 15 до 35 см. Два ряди незалежних дисків діаметром 510 мм ефективно подрібнюють рештки та коріння. Чотири ряди вигнутих таким чином 14 лап під час глибокого розпушування, перемішування та заробляння рослинних решток завдають мінімального опору. Залежно від агротехнологій власник може модифікувати цей агрегат безпосередньо в господарстві, демонтувавши 2 або 4 лапи. Це втручання не вплине на якість глибокого розпушування ґрунту та підривання плужної підошви, але суттєво зменшить витрати пального. Завдяки просвіту під рамою 85 см агрегат не забивається навіть за великого обсягу рослинних решток. Для системи обробітку «Один прохід» застосовують широкі долота 80 мм. Якщо ж треба попрацювати на більшій глибині, встановлюють долота 50 мм. Агрегат PERFORMER 4000 SELECT оснащено в базовій комплектації механічною системою захисту (пружинний Non-Stop — запобіжник), а також котком HD-Liner 700 V-подібного профілю. 

Таблиця. Порівняльні показники моделей PERFORMER 4000 SELECT (що складається) та з цільною рамою

Для використання PERFORMER 4000 SELECT як передпосівного агрегата або стерньового культиватора можна укомплектувати стійки крилоподібними лемешами (додаткове обладнання). При цьому глибина обробітку становитиме від 5 до 15 см із рівним горизонтом посівного ложа. Залежно від ґрунтово-кліматичних умов, експлуатації та агротехнологій агрегат потребує від 60 до 100 к. с. на 1 м робочої ширини або від 240 до 400 к. с. потужності трактора. Загалом запропоновано два варіанти моделі PERFORMER 4000 SELECT: із цільною рамою та версія, що складається. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ