Тваринництво

Вирощування сучасних кросів може бути успішним тільки за умов забезпечення птиці якісного повітря

Правильні параметри мікроклімату

Правильні параметри мікроклімату

Вирощування сучасних кросів птиці може бути успішним тільки за умов забезпечення птиці якісного повітря, а також певних температурно-вологісних параметрів у пташнику.

 Порушення параметрів мікроклімату у пташниках призводить до погіршення показників вирощування птиці та недоотримання прибутку. Можна на 70% зменшити витрати на опалення в новозбудованому пташнику, якщо використовувати якісну, збалансовану систему вентиляції. 

Усі системи компанії DACS призначено для забезпечення максимальної ефективності використання енергії без шкоди для клімату й благополуччя тварин. Ці системи здатні зменшувати загальні експлуатаційні витрати, а також забезпечувати оптимальні кліматичні умови, які дадуть змогу птиці повністю використовувати свій генетичний потенціал. 

Вентиляційні системи 

Сьогодні вентиляції тваринницьких приміщень приділяється особлива увага. Ті виробники, що використовують якісну та збалансовану систему вентиляції, зможуть суттєво заощадити на виробництві птахівничої продукції й уникнути хвороб птиці, пов’язаних із порушенням параметрів мікроклімату. 

У сухій і добре вентильованій будівлі пташників підтримують низький рівень СО2 та NH3 протягом усього циклу виробництва. Вентиляційна система DACS забезпечує птиці найкращі умови для повного використання її генетичного потенціалу та надає можливість дотримуватися найвищих стандартів для її вирощування. Запатентовані вентиляційні системи цієї компанії мають унікальні функції, які забезпечують тваринам відмінні умови утримання та, відповідно, високу рентабельність виробництва. Завдяки великому повітрообміну й оптимальному розподілу повітряних мас у приміщенні завжди підтримують стабільний мікроклімат, що сприятливо позначається на птиці. 

Внаслідок постійного змішування вхідного повітря з теплішим повітрям у приміщенні, де встановлено вентиляційну систему данської компанії, до птиці доходить завжди попередньо підігріте повітря. Це велика перевага, порівнюючи з вентиляцією з негативним тиском, коли в пташник надходить холодне й не змішане повітря. Ще одна перевага вентиляційної системи від данської компанії полягає в тому, що вміст CO2 в пташнику, де її встановлено, набагато нижчий. 

Система вентиляції DACS активно подає повітря в пташник безпосередньо вниз до птиці. Це дає набагато кращий ефект охолодження, ніж системи негативного тиску. Параметри мікроклімату та якісна вентиляція у пташнику стоять на першому місці за важливістю в процесі вирощування птиці. Якщо в пташнику буде погана вентиляція й неналежні умови утримування птиці, то ви не зможете отримати від неї хорошу продуктивність, і ваш бізнес, відповідно, не матиме високих прибутків. 

Хороша вентиляція 

Хороша вентиляція — це насамперед та, під час створення якої зважили на всі особливості й найдрібніші нюанси. Наступний крок — це правильно встановлене вентиляційне обладнання, строго за прорахованою схемою. Наприклад, якщо інженери компанії порахували певні відстані від стін, на яких має бути вентиляційне обладнання, то встановлювати його потрібно саме так, тому що перш ніж надати такі рекомендації, компанія залучила величезний інтелектуальний ресурс і запропонувала найоптимальніший варіант. Якщо робити все на око, не отримаєте бажаного результату. Для розрахунку руху повітря треба дуже точний розрахунок. 

Сьогодні на ринку багато компаній пропонують вентиляційне обладнання, але мало хто з них уміє правильно все спроєктувати, встановити й надати якісний технічний супровід. Якщо компанія тільки продає вентиляційне обладнання й не має спеціалістів, які б могли запропонувати повний спектр послуг, вона не зможе бути ефективною і не буде адаптуватися під вимоги кожного клієнта. 

Наявність у компанії, що постачає обладнання для птахофабрик, профільних спеціалістів — величезна конкурентна перевага. Це дає змогу їх клієнтам уникати багатьох проблем в експлуатації їхньої продукції і більше довіряти постачальнику свого обладнання. Спеціалісти компанії DACS розраховують, проєктують і допомагають установити обладнання правильно. Після цього перевіряють і контролюють правильність установки. Також компанія протягом експлуатації надає клієнтам консультаційні послуги. 

За останні два роки обсяги виробництва вентиляційного обладнання дуже збільшилися. Нещодавно компанія DACS налагодила виробництво нових енергоефективних моторів MacFan One. Це вентилятори настінного типу, які використовують в основному в спекотному кліматі. Оскільки нині клімат стає все спекотнішим у літній період, також це обладнання актуально й на території України. Нещодавно встановлено невелику експериментальну партію цих вентиляторів на потужностях однієї з птахофабрик «МХП» з метою перевірки їх працездатності безпосередньо в пташниках на території України. Після вдалого випробування вирішуватимуть про вихід на ринок України саме цієї продукції. 

Сьогодні зростання цін на опалення і енергоресурси змушує підходити до питання економії прискіпливіше. За кордоном, наприклад, безпосередньо в Данії, вже давно стало правилом бізнесу — правильно й заздалегідь ретельно прорахувати всі витрати і рентабельність. Тому виробники надають перевагу тим постачальникам обладнання, які можуть поділитись енергозберігальними технологіями. Тому що правильний вибір обладнання для птахогосподарства є основоположною умовою для його благополучного функціонування. А система вентиляції, яку виготовлено у Данії, допомагає утримувати пташник сухим і добре вентильованим, а також забезпечує найкращі умови для росту птиці.  

Матеріал надала компанія DACS  

журнал «Наше Птахівництво», вересень 2020 року

Усі авторські права на інформацію, розміщену у журналі “Наше Птахівництво” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій згідно із Законом України «Про авторське право та суміжні права».
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ