Техніка

Досконала розробка українського виробника AGROKALINA дозволяє ефективно обробляти і стерню, і ріллю, оптимізуючи весь виробничий процес

Перевірений українськими полями

Перевірений українськими полями

Досконала розробка українського виробника AGROKALINA дозволяє ефективно обробляти і стерню, і ріллю, оптимізуючи весь виробничий процес

Отримання рекордного врожаю сьогодні вже не є першочерговою ціллю українських аграріїв. На часі — ретельне обчислення витрат і формування оптимальної собівартості зерна. Адже до стрімкого подорожчання ресурсів додалися несприятливі погодні умови та перебої в електроживленні. Відтак кожне господарство потребує нових рішень для вдосконалення напрацьованої системи землеробства. Одним із таких рішень є універсальний дискатор DEFT від AGROKALINA. Його продумана та надійна конструкція дає змогу працювати швидше, якісніше та суттєво скоротити витрати, зокрема на обслуговування техніки. Як це знаряддя вже тривалий час успішно замінює кілька ґрунтообробних агрегатів, розповіли українські аграрії.

«За п’ять років не замінили жодної деталі»

Михайло ШКРІБА

Михайло Шкріба, голова ФГ «Фермер Філд» (Київська обл.)

Для виконання передпосівного та післяжнивного обробітків у 2018 році придбали 8-метровий дискатор DEFT. Спочатку тестували важку борону від AGROKALINA. Так зацікавилися брендом і попросили якесь неважке знаряддя для обробітку ґрунту під сівбу ріпаку. Нам порадили DEFT. Одразу звернули увагу, що там багато різних регулювань для зміни глибини обробітку. Сподобався агресивний самозаточувальний диск знаряддя та якість металу. Річ у тім, що на наших супіщаних ґрунтах дуже швидко зношуються робочі органи. А тут за п’ять років деталі стерлися лише на 2 см, тож нічого ще не замінювали. Ба більше, навіть усі підшипники в порядку. Хоча напрацювання вже сягає 6 тис. гектарів.

Дискатором робимо два проходи після оранки й одразу сіємо озимий ріпак. А до весняної сівби обробляємо ним стерню перед глибоким розпушуванням.

З 300-сильним трактором за 10 год обробляємо 80 га. Порівнюючи з попередніми знаряддями, DEFT має в півтора раза вищу продуктивність роботи. Витрата пального становить 7–9 л/га. Швидкість роботи — 10–12 км/год. Агрегат працює рівномірно на глибину 8–10 см.

Тепер нам не потрібні культиватори чи шлейфові борони, DEFT — наш єдиний передпосівний агрегат. Так скоротили кількість ґрунтообробних операцій. Придбали  в AGROKALINA ще ротаційну борону та рубальні котки для подрібнення  решток соняшнику — усім задоволені.

«Зроблено з розумом, для людей»

Олександр Ткач

Олександр Ткач, голова ФГ «Тєнод» (Одеська обл.)

Дискатор DEFT побачили минулого року в Києві на аграрній виставці. Сподобалася конструкція агрегата. У компанії надали контакти фермерів, які вже купили дискатор, і їх позитивні відгуки на 100% переконали, що потрібно й нам придбати це знаряддя.

Доставили агрегат безплатно. Збирали й налаштовували самі, менеджер у телефонному режимі все дуже добре пояснив, і за 2 год ми впоралися.

Нашим 4-метровим знаряддям виконували передпосівний обробіток, після чого сіяли озимі пшеницю, ячмінь і навіть ріпак. Також дискували кукурудзу під оранку. Порівнюючи з нашими попередніми агрегатами, якість обробітку із DEFT набагато краща, зокрема завдяки чудовому вирівнюванню поверхні поля, доброму мульчуванню та чіткому дотриманню глибини. Продуктивність теж на високому рівні.

Агрегатуємо дискатор зі 126-сильним трактором. Швидкість роботи — 10–12 км/год. Щоб посіяти зернові цілком достатньо глибини обробітку 8–10 см, та ми ще вирішили спробувати мінімальну технологію для соняшнику й обробили на глибину 14 см. Агрегат впорався ідеально.

Експлуатацією DEFT наш тракторист задоволений. За його словами, диски майже не відрізняються від імпортних і дуже зручні в регулюванні глибини. Усе продумано до деталей, зроблено з розумом, для людей.

Великою перевагою є необслуговувані підшипники та якісні стійки Bellota, що допомагають вирівнювати ґрунт. Завдяки цьому сіяти набагато легше.

«Із заводом виробника приємно співпрацювати»

Василь Коцюруба, головний агроном ПП «Агроспецгосп» (Тернопільська обл.)

Усі органічні рештки завжди приорюємо в ґрунт. Два роки тому придбали дискатор DEFT із шириною захвату 6 м. Він дуже добре розрізає та перемішує солому, утворюючи мульчу на поверхні. Так рослинні рештки набагато краще перегнивають, і потім під час оранки плуг не забивається.

Середня витрата пального за глибини обробітку 8 см становить 6 л/га. З трактором потужністю 240 к. с. знаряддя працює на швидкості до 10 км/га.

Наразі агрегат виробив до 1200 га. Нічого не зламалося й не зносилося. Диски дуже витривалі й розміщено у два ряди, завдяки чому обробіток ефективніший. Крім того, вони підресорені, тобто якщо потрапляє камінчик, то відбувається захисна амортизація. Також у DEFT дуже якісні здвоєні котки, за будь-якої вологості вони не закорковуються.

Дуже приємно працювати із заводом виробника. Працівники завжди йдуть назустріч. Нам надавали техніку безоплатно на випробування. Для запуску агрегата приїжджають майстер, генеральний конструктор і менеджер. Майстер корегує всі неполадки й реалізовує наші індивідуальні побажання. Ми дуже задоволені роботою з AGROKALINA. Тому придбали ще культиватор, дискову борону й котки для подрібнення соняшнику та кукурудзи.

«Дискатор дуже добре рухається по вологому ґрунту»

Сергій Каменев, ФОП «Каменев» (Харківська обл.)

Нещодавно придбали дискатор DEFT. Нам потрібно було, щоб пожнивні рештки лишались у верхньому шарі. І цей агрегат чудово впорався зі стернею кукурудзи та соняшнику.

Наше 5-метрове знаряддя агрегатуємо з 210-сильним трактором. За ніч обробляли 32 га за швидкості 10–11 км/год. Глибина обробітку на кукурудзі в перший слід становила 6–8 см. Думаємо дискатором зробити ще другий прохід, але якщо не встигнемо через погодні умови, то обробимо вже навесні передпосівним компактором, також від AGROKALINA.

Якість обробітку нас влаштовує. Агрегат зроблено на совість, він досить потужний і міцний, зварювальні шви дуже якісні. Коли DEFT доставили, на наступний день приїхали працівники сервісної служби, щоб зібрати його. Все ідеально підійшло, не потрібно було ніяких додаткових інструментів, щоб скласти агрегат. Одразу причепили знаряддя й поїхали в поле працювати — все перевірили, все що просили, майстри зробили.

Я не жалкую, що обрав саме цей дискатор. Бо коли були дощі, він дуже добре рухався по вологому ґрунту, не закорковувався. Потрібно лише встановити чистики, щоб глибина обробітку не змінювалася.

У налаштуваннях все дуже просто: на котку переставив пальчики, на передніх опорних колесах виставив горизонт на задану глибину й — усе. Змащувати потрібно тільки циліндри, а встановлені підшипники тут не обслуговуються.

«Співвідношення “ціна — якість” виявилось найоптимальнішим»

Анатолій Корнійчук, ФОП «Корнійчук» (Житомирська обл.)

Наше підприємство переважно надає послуги — виконуємо обмолот, оранку, дискування, сівбу. Також маємо трохи своєї землі.

Дискатор DEFT із шириною захвату 6 м придбали в січні. Розглядали пропозиції іноземних і вітчизняних компаній. Відвідали завод AGROKALINA, побачили, як виготовляють агрегати, дізнались про сервісну підтримку й вирішили придбати DEFT. Співвідношення «ціна — якість» виявилось найоптимальнішим, як порівняти з іншими виробниками.

Під час стерньового й передпосівного обробітків агрегат виробив уже до 2 тис. гектарів. Поки що жодної заміни деталей не було. На своїх полях агрегатуємо знаряддя з гусеничним трактором потужністю 300 к. с. Витрата пального за швидкості 10–12 км/год становить 7–9 л/га. За добу обробляємо до 100 га. Працюємо на глибину до 15 см.

Раніше застосовували 3-метрову борону вітчизняного виробництва, але з DEFT годі й порівнювати. Новітні диски не лишають хвиль, як після борони. Продуктивність і швидкість роботи тепер суттєво вища, завдяки чому значно скорочується час посівної кампанії.

Налаштовується все гідравлічно. Ні котки, ні диски не обслуговуються протягом всього строку експлуатації. Тільки поворотний механізм потрібно змащувати, на що витрачається близько 2 хв.

Працівники заводу швидко реагують на наші прохання. Коли замовили підшипники про запас, то їх доставили протягом 2 год, до того ж надали безплатно, за рахунок сервісу, такого не пропонувала ще жодна компанія.

Анастасія Коваленко

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ