Агрономія

Модернізація насіннєвого заводу ТОВ «Агро-Форте»: вектор на якість

Модернізація насіннєвого заводу ТОВ «Агро-Форте»: вектор на якість

«Що посієш — те й пожнеш», кажуть у народі. І справді, від якості посівного матеріалу безпосередньо залежить і якість майбутнього врожаю. Ця істина відома не лише аграріям. Тож відповідальні компанії, які пропонують аграрному ринку насіння сільгоспкультур, постійно дбають про якісні показники своєї продукції. Як от ТОВ «Агро-Форте», що працює в західних та центральних областях країни. Засноване на базі кількох компаній — виробників Вінницької та Хмельницької областей, які вже багато років успішно працюють на аграрному ринку України, підприємство спеціалізується на виробництві та реалізації елітного посівного матеріалу та постачанні вживаної сільгосптехніки з країн Західної Європи та США.

Щороку компанія інвестує кошти в полив до 500 га.

Кожен із напрямів ТОВ «Агро-Форте» активно розвиває, проте пріоритет все ж таки надає вирощуванню якісного посівного матеріалу пшениці, ячменю та сої. Для цього має всі передумови: земельний банк площею 3500 га у Хмельницькій та Вінницькій областях, сучасний насіннєвий завод потужністю 5 т/год, розташований у с. Ставниця Хмельницької області, партнерство зі світовими селекційно-генетичними лідерами NPZ, Saaten Union, Strube, RWA, RAGT, Limagrain, KWS, Prograin, Saatbau Probstdorfer. Під наглядом спеціалістів вирощують елітне насіння.

До нового сезону для покращення якості посівного матеріалу на заводі в с. Ставниці було встановлено сучасний фотосепаратор TAIHO на вісім лотків продуктивністю 5200 кг/год. Це обладнання дає можливість виробляти ще більш якісне насіння, адже здатне очистити продукцію від домішок на 99,99%, чого не можна досягнути на повітряно-решітчастих сепараторах та вібростолі. Принцип роботи сепаратора простий: перед роботою спеціаліст фотографує окремо зразки якісного зерна та домішок і далі розумна машина їх «відрізняє», відсіюючи зайве сміття. Сепаратор навіть може відрізнити насіння пшениці, ячменю чи жита, які дуже схожі між собою. А як відомо, особливо небезпечним є механічне засмічення сортів важковідокремлюваними домішками, які за розміром та формою не відрізняються від основного сорту (наприклад, домішки жита в пшениці, вівсюга та ячменю у вівсі, м’якої пшениці у твердій) і не відокремлюються на зерноочисних машинах.

Тож, удосконаливши насіннєвий завод новим сучасним фотосепаратором, компанія «Агро-Форте» гарантує високу якість і пропонує до продажу на сезон-2021 насіння сортів озимих культур:

  • Saaten Union (Скаген, Гюстав, Ахім, Тобак, Бонанза, Тітус, Люсьєн)
  • Saatbau Probstdorfer (Фаунус, Домінікус, Хайді)
  • Strube (Фаунус, Лєннокс)

Людмила Степанчук

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ