Техніка

На ринку з’явився високоефективний сучасний причіпний обприскувач

Ідеальний захисник

Ідеальний захисник

 На ринку з’явився високоефективний сучасний причіпний обприскувач.  

Провідний вітчизняний виробник техніки для захисту рослин — компанія BOGUSLAV продовжує промотур однієї зі своїх найцікавіших новинок. Мова про причіпний обприскувач ТИТАН 3200-24 із 3200-літровим баком та 24-метровою штангою. Машина отримала низку інноваційних удосконалень і може впевнено конкурувати з порівнюваними за характеристиками моделями відомих світових виробників. 

Усі можливості новинки представники компанії BOGUSLAV продемонстрували на польовому показі «АГРО Тернопіль», що відбувся 25–26 вересня 2024 року. 

ТИТАН 3200-24 уже демонстрували влітку, зокрема на «Битві агротитанів», а цього разу з його особливостями ознайомилися вже аграрії із Заходу України. 

На перший погляд, на ринку України ніби не бракує хороших причіпних обприскувачів з баком 3000+ літрів. Було цікаво: чим здивує нашу аграрну спільноту компанія BOGUSLAV за умов такої щільної конкуренції? 

Андрій Продиус, менеджер з продажу компанії BOGUSLAV

Найперший чинник, що ми виділимо, — ця модель має справді надійну конструкцію, розраховану не на 2–3, а принаймні на 8–10 років безпроблемної експлуатації. Щоб у цьому переконатися, варто оглянути добротне шасі, міцний матеріал виготовлення бака, трубопроводів й інших елементів конструкції. 

Також у конструкції ТИТАН 3200-24 використано головні вузли та компоненти найкращих світових виробників. Скажімо, гідравлічний насос — італійської компанії Annovi Reverberi з продуктивністю 250 л/хв та зручний надточний бортовий комп’ютер BRAVO 400. Практично скрізь закладено потужний запас міцності, що не може не привабити увагу агровиробника, який потребує надійної довговічної та високоефективної машини для захисту рослин. 

Привертає увагу й продумана система стабілізації штанги та всього обприскувача загалом. Тут стоїть міцна 24-метрова штанга з полегшеною 3-D конструкцією з поперечним розподіленням у вигляді трикутника, виготовлена з гнутого листового металу. На самій штанзі встановлено два датчики (система Auto Boom), що чітко утримують її на заданій висоті від культури. 

Штангу контролюють перевірений маятниковий механізм стабілізації з гідромеханічною системою гасіння коливань, а також амортизатори та два блоки пружин, що гасять вертикальні коливання. 

Паралелограмна підвіска штанги з двома циліндрами й азотним акумулятором гарантують плавність ходу штанги, зниження динамічних навантажень і плавну зміну висоти як у статиці, так і в динаміці. 

Власне у цьому можна було наочно переконатися на «АГРО Тернопіль», де оператор машини чітко продемонстрував, що штанга ТИТАН 320024 незмінно перебувала у заданому положенні, незалежно від рельєфу поля, робочої швидкості чи складності маневру. 

Додамо, що ТИТАН 3200-24 оснащено такою корисною функцією, як чверткування штанги, що дає змогу сміливо працювати на полях, де є перешкоди у вигляді стовпів та електроопор. Слід зазначити й наявність системи Seletron, що дає змогу виконувати посекційне та пофорсункове вимкнення, тобто працювати за технологіями точного землеробства. 

Надзвичайно зручним є і те, що конструктори ТИТАН 3200-24 передбачили незалежну гідравлічну систему на 60 л мастила, яка дає змогу не залежати від потужності трактора — не просто економити його потужність і пальне, а ще й працювати з різними моделями тракторів — від МТЗ до найсучасніших машин.  

Варте уваги й гарантоване повторення причіпним обприскувачем колії трактора, а отже, недопущення витоптування посівів по краях технологічних колій. Спеціальні датчики в колесі та на дишлі контролюють ступінь повороту заднього колеса й розташування обприскувача до трактора. Також ТИТАН 3200-24 можна агрегатувати з трактором на верхній зачіп, коли карданний вал проходить безпосередньо під дишлем. 

І нарешті слід сказати про сучасний бак із гексанового поліетилену, форма якого дає змогу використати кожну краплю робочого розчину. Якість матеріалу, з якого виготовлено бак, дозволяє впродовж багатьох років не боятися пошкоджень, спричинених сонцем, морозами чи впливом хімічних речовин.  

Разом із баком пропонується високоефективний 35-літровий міксер для отримання гарантовано однорідного розчину. Додатково є 300-літровий бак для чистої води. В пригоді фермерові стане й ефективний комплект для примусового заправляння бака, що дасть змогу істотно підвищити продуктивність і якість обприскування. 

Загалом слід сказати, що ТИТАН 3200-24 — це справді сучасний і високоефективний обприскувач, який якісно закриє питання захисту рослин у малих і середніх господарствах. Ця модель вже добре апробована для роботи в різних регіонах України на різних культурах і в різних умовах роботи. Гадаємо, що цій новинці від компанії BOGUSLAV цілком до снаги стати одним із найпопулярніших причіпних обприскувачів в Україні. Утім, ТИТАН 3200-24 цілком здатний конкурувати й на ринках інших країн Європи, для чого команда виробника докладає значних зусиль. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ