Агрономія

Хармоні, Аканто Плюс та Кораген на сої — розумні інвестиції для вашого прибутку!

Хармоні, Аканто Плюс та Кораген на сої — розумні інвестиції для вашого прибутку!
   

 

Cоя — в минулому пересічна бобова культура, зараз переживає справжній бум вирощування. Ця культура стрімко увірвалась в структуру посівних площ практично кожного господарства країни. Останні швидко зростають — не за горами межа у 2 млн/га. В основі такого активного зростання лежить передусім економічна складова. Соя як сільськогосподарська культура економічно та технологічно приваблива. Є попит — відповідно, є й ціна. Варто лише забезпечити достатній рівень врожаю, щоб отримати високу рентабельність та прибуток від вирощування цієї культури.

 

Голосний П. Г.,

менеджер з питань захисту олійних культур ТОВ «Дюпон Україна» 

 

Компанія «Дюпон» завжди готова запропонувати усім, хто прагне високих результатів, низку відомих високоефективних рішень для захисту сої від бур’янів, хвороб та шкідників.

 

ХАРМОНІ® — ЕТАЛОН ГЕРБІЦИДНОГО ЗАХИСТУ

 

Насамперед захист культури спрямований на знищення бур’янів, і в цьому питанні компанія «Дюпон» є одним із лідерів, адже саме вона представила на вітчизняному ринку еталон гербіцидного захисту — препарат   Хармоні®

 

Цей продукт протягом кількох останніх років посів одне з чільних місць у системі захисту сої, позаяк він забезпечує недорогий, але якісний контроль найпоширеніших однорічних двосім’ядольних бур’янів на ранніх стадіях їх розвитку.

 

Такі бур’яни, як лобода, щириця, гірчаки, гірчиця польова, редька дика та ряд інших, якісно контролюються за допомогою Хармоні®. Основна вимога — вчасно застосувати продукт у ранні фази розвитку бур’янів: сім’ядолі — перша пара листків. Для багатьох господарств залишається актуальним питання якісного та недорогого контролю падалиці звичайного соняшнику, і тут Хармоні® якісно допоможе, слід лише провести обробку на ранніх фазах розвитку падалиці.

 

Значна кількість виробників використовує препарат у системі двох послідовних внесень: перший раз — на ранніх етапах розвитку сої проти падалиці соняшнику, видів лободи, гірчаків (сім’ядолі — перша пара листків ), а згодом, у разі появи нової хвилі, проводять другу обробку. До речі, з появою першого трилисника у сої з метою розширення спектра контрольованих бур’янів (наприклад, осотів та пасльону) можна використовувати бакові суміші. Традиційно ефективною є суміш Хармоні® із додаванням препаратів з д. р. бентазон або імазамокс. Вона забезпечує контроль практично всіх видів двосім’ядольних бур’янів.

 

Отже, Хармоні® є дуже гнучким препаратом у системах захисту сої: наприклад, в разі недорогого, проте якісного страхового

 

рішення після ґрунтових препаратів або в разі самостійного використання чи спільного застосування в бакових сумішах.  Хармоні® — це якісна дія на бур’яни, гнучкість у застосуванні та селективність до культури!

 

АКАНТО ПЛЮС® — ТРІУМФ НА СОЇ!

 

Наступним кроком правильного вирощування сої є застосування препарату Аканто Плюс®. На сьогодні це чи не найкраще рішення проти хвороб у посівах сої, пшениці, ячменю, ріпаку, соняшнику та ін. культур. Цей фунгіцид з’явився відносно недавно на ринку, проте за цей короткий час почав стрімко перемагати. Причому перемагати зухвало, але цілком виправдано, без жодних хитрощів. Той, хто працює з Аканто Плюс®, відразу відчув переваги того, як з одним продуктом легко вирішувати проблеми в посівах багатьох культур і в той же час заробляти гроші. Соя, зернові, ріпак, соняшник, буряки, кукурудза… в середньому додатково 5 ц/га з кожного обробленого гектара. Аканто Плюс® має дві активні речовини: пікоксистробін, найкращий представник групи стробілуринів, та ципроконазол з групи триазолів, що довершує кінцевий результат в полі. Завдяки пікоксистробіну, причому у високій нормі, продукт націлений на високий урожай та якість.

 

 

Аканто Плюс® на сої — це предмет нашої особливої гордості. Вам обов’язково потрібно побачити, як фунгіцид надзвичайно потужно захищає сою від цілого комплексу мікозів: септоріоз, пероноспороз, аскохітоз, борошниста роса, антракноз, альтернаріоз, фомописис, біла та сіра гнилі. Варто відмітити, що більшість згаданих хвороб є некротрофами, тобто вони агресивніші, швидко уражують та знищують клітини, створюючи некротичні плями на рослині.

 

Відповідно до цього Аканто Плюс® має беззаперечні переваги, адже потужно працює профілактично — проти плямистостей (некротрофів), а, як відомо, профілактика є складовою найуспішнішого захисту. Втім, у разі чого ципроконазол забезпечує і лікувальний ефект. Окремо варто відмітити дію Аканто Плюс® проти пероноспорозу та білої гнилі. Саме завдяки високому контролю цих складних хвороб Аканто Плюс® полюбляють як в Україні, так і Бразилії, Канаді, США.

 

 

Компанія «Дюпон» рекомендує розпочати профілактичну обробку сої Аканто Плюс® у стадію бутонізації — початку цвітіння. Але чому саме стробілуринвмісним препаратом? Відповідь на поверхні! Тому що фунгіциди з триазолів групи зазвичай мають хороші лікувальні властивості та нетривалу профілактичну дію. Набагато сильніше себе проявляє стробілуринова сторона. Тому Аканто Плюс® буде найдоречнішим. Соя дуже позитивно реагує на дію пікоксистробіну — буквально через кілька днів вона наливається зеленим кольором, і, якщо виміряти показник фотосинтезу, то він значно зростає. Крім того, у цей час верхній ярус листків молодий і здоровий, отже, ви накладаєте захисний шар фунгіциду на здорову рослину, коли і верхній, і середній яруси здорові, що подовжить здорове життя саме верхнього та середнього ярусу листків і власне фотосинтетичну активність листків («фізіологічний ефект»). Саме ці два фактори сильно впливають на продуктивність сої. Якщо робити значно пізніше, то нижній ярус листка буде, як правило, вже повністю втрачений, середній ярус — із симптомами захворювань і перейде в «стадію старіння», а верхній — або почне уражатися, або теж почне «старіти». Таким чином, ефект від застосування фунгіцидів буде втрачений. Ви зробили це надто пізно по відношенню до здоров’я листків, рослини сої вже «надумали старіти», і ви не зможете ефективно проконтролювати хвороби сої, чий розвиток триває в середньому ярусі рослин і які починають даватися взнаки на верхньому. Тобто має бути профілактика саме в певний час, у фазу бутонізації — початку цвітіння! Тоді можна очікувати на те, що найпродуктивніші з боку формування врожаю верхній і середній яруси рослини сої будуть профілактично захищеними, що забезпечить не менше як 5–6 ц/га збереженого врожаю.

 

Не слід забувати й про сильний «паровий ефект», який має велике значення у механізмі проникнення та ефективного захисту саме середнього ярусу рослин сої, оскільки саме його важко пробити робочим розчином.

 

КОРАГЕН® — НОВИЙ РІВЕНЬ БЕЗПЕКИ

 

Кораген® на сьогодні — справжня зірка інсектицидного захисту в посівах сої, кукурудзи, соняшнику, картоплі та ін. культур.  Будь-яка гусінь родини лускокрилих швидко та надовго знищується цим препаратом. 

 

Багато вдячних агрономів рятували свої посіви від бавовникової совки, стеблового та лугового метелика, чортополохівки, акацієвої вогнівки. Достатньо лише однієї обробки, щоб вирішити зазначені проблеми. Які ж основні переваги Корагену®? Перш за все, це завжди високий рівень контролю шкідників. По-друге, продукт безпроблемно та довготривало працює за високих температур до +31 °С. Ну і головна гордість Корагену® — це надзвичайно висока безпечність для корисних комах, таких як бджоли, джмелі, кокцинеліди (сонечка), золотоочки, трихограма, хижі кліщі — ці комахи завжди є у будь-якому полі, і їх потрібно оберігати та накопичувати.

 

Отже, спробуйте разом із Хармоні®, Аканто Плюс® та Кораген® втілити вищезазначені положення в полі, і результат буде неперевершеним. А соя стане більш здоровою, продуктивною та прибут ковою!

 

 

Увага! Завжди читайте тарні етикетки до препаратів та дотримуйтеся зазначених інструкцій з використання. Copyright © 2015 DuPont. Всі права захищені. The DuPont Oval Logo, DuPont™ та всі продукти, позначені ® aбо ™, є зареєстрованими товарними знаками або товарними знаками E. I. du Pont de Nemours and Company або її філій.

 

 

 

                                                                                                            

Дізнайтеся більше на www.zzr.dupont.ua    

ТОВ «Дюпон Україна»    

Україна, 04070, Київ, вул. Спаська, 30 а.    

Тел.: (380 44) 495-26-70, 498-90-00    

Факс: (380 44) 495-26-71, 498-90-01    

 
                                                           
Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ