Овочі-Ягоди-Сад

Фунгіцидна основа протоколу вирощування овочів компанії «Сингента»

Фунгіцидна основа протоколу вирощування овочів компанії «Сингента»

Сезон вирощування всіх без винятку сільгоспкультур пов’язаний із низкою специфічних шкідливих організмів. Особливо негативний вплив різноманіття хвороб відчувають овочівники. За сприятливих умов патогенна мікрофлора здатна істотно вплинути на показники врожайності.

Говорити виключно про ЗЗР як про єдиний шлях вирішення проблем на полі –– не зовсім коректно. Однак на практиці часто зустрічаються фермери, які шукають «чарівну пігулку» від усіх проблем.

Слід пам’ятати, що рослинництво — це завжди комплекс взаємопов’язаних процесів. Порушення будь-якого з етапів вирощування може призвести до негативних наслідків. Кожен з елементів технології є однаково вагомим і сам окремо не може забезпечити успіху.

Чи важливо використовувати якісне насіння та посадковий матеріал?

Так! Це основа!

Чи можна говорити про високу ефективність процесу вирощування без сучасних засобів механізації?

Напевно, не варто. Для прикладу: несправний картоплезбиральний комбайн, травмуючи бульби під час збирання, одночасно руйнує доцільність багатьох витрат на технологію вирощування культури. До того ж перспектива тривалого зберігання травмованих бульб, безумовно, буде під загрозою.

Також зрозуміло, що й норми застосування добрив теж мають бути обґрунтованими, а розрахунок щодо їх кількості має бути проведено виключно на основі аналізу.

Щодо вибору ЗЗР, то під час планування системи захисту слід враховувати багато різних показників. Важливо розуміти не тільки хімічний склад пестициду, зазначений на етикетці (наприклад, яка в нього діюча речовина), а й реальні можливості готової формуляції.

Насамперед потрібно усвідомити, що оригінальний, якісний продукт — це комплекс компонентів, до складу яких включено і діючу речовину. Саме готова формуляція препарату, яка пройшла низку багаторічних випробувань, має право на життя.

Компанія «Сингента» як провідний виробник ЗЗР та насіння несе високу відповідальність перед споживачами своєї продукції, саме тому завжди пропонує тільки найкраще і перевірене найфаховішими світовими науковцями та спеціалістами. Водночас «Сингента» завжди надає виробникові готові рішення й світові практики, що домагають у вирощуванні культур та веденні бізнесу.

Проти різноманітних хвороб овочів та інших сільгоспкультур в Україні компанія «Сингента» пропонує найпотужніший фунгіцидний портфель.

Протокол вирощування овочів компанії Syngenta є гарантом доступу до ринку – без ризику

Боротьба проти хвороб овочів ведеться із застосуванням як добре відомих фунгіцидів, таких як РИДОМІЛ® ГОЛД, так і новітніх фунгіцидів, зокрема ПЕРГАДО R®, ЮНІФОРМ® або КВАДРІС® ТОП. До того ж є чіткий регламент їх застосування.

Наприклад, усім добре відомий фунгіцид РИДОМІЛ® ГОЛД, у складі якого є системна діюча речовина металаксил-М та контактна манкоцеб, рекомендований для застосування в той час, коли рослини інтенсивно нарощують наземну вегетативну масу. Ця рекомендація для препарату пов’язана з можливістю металаксилу-М швидко поширюватися рослиною як акропетально, так і базипетально, потрапляючи також до нового приросту. Завдяки цьому захищається вся рослина та істотно подовжується період захисної дії.

Під час вибору препарату важливо відрізняти фактичну інформацію від маркетингової. Скажімо, в описі характеристик деяких ЗЗР можна зустріти термін «локально системна дія». Такі препарати проникають у тканини рослин та переміщаються до певних меж, але не потрапляють до інших частин рослини. Тобто термін «локально системна дія» можна прирівняти до трансламінарної.

Для побудови надійної системи захисту варто враховувати антирезистентну стратегію, комбінуючи в системі високоефективні продукти з різними механізмами дії.

ПЕРГАДО R® — результат новітніх наукових розробок. У цьому продукті мідь представлена у вигляді оксихлориду (245 г/кг). Друга діюча речовина — мандіпропамід (25 г/кг) — широко відома виробничникам за фунгіцидами РЕВУС® та РЕВУС® ТОП. У результаті, ПЕРГАДО R® одночасно виявляє потужну трансламінарну і контактну дії. ПЕРГАДО R® перерозподіляється під кутикулою листка і ягід, утворюючи потужну захисну «плівку», яка не змивається опадами і стає дієвим бар’єром для патогенів.

Професійний рівень захисту картоплі та овочів від широкого спектра хвороб здатен забезпечити фунгіцид КВАДРІС® ТОП. Завдяки поєднанню лікувальної, профілактичної та антиспорулянтної дій КВАДРІС® ТОП займає лідерські позиції серед інших фунгіцидів.

Нагадаємо, що компанія «Сингента» на ринку України, крім ЗЗР та насіння, пропонує широкий спектр різноманітних послуг. Одним із найпотужніших напрямів підтримки виробників є комплексний сервіс «АгроГід» від «Сингента», який включає доступ клієнтів компанії до сучасної лабораторної діагностики та різноманітних технічних сервісів, що допомагають виробникові отримати якісний і безпечний урожай.

В. Борисенко, технічний експерт, компанія «Сингента»

syngenta.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ