Техніка

Універсальний агрегат від BEDNAR забезпечує найсприятливіші умови для формування доброго врожаю

Оптимальне рішення для роботи зі стернею

Оптимальне рішення для роботи зі стернею

Універсальний агрегат від BEDNAR забезпечує найсприятливіші умови для формування доброго врожаю й дозволяє знизити витрати. 

Обробіток ґрунту після збирання врожаю — важливий етап для кожного господаря. Адже ефективна робота по стерні є однією з передумов вдалої сівби. Компанія BEDNAR, що вирізняється на ринку своїм підходом у виготовленні сільгосптехніки з акцентом на продуктивність, ефективність і практичність, розробила універсальне знаряддя — дискатор SWIFTERDISC. Його висока якість обробітку, адаптованість до екстремальних умов роботи й низькі експлуатаційні витрати дозволяють досягнути бажаного результату, заощадивши кошти. Про свій досвід застосування SWIFTERDISC виданню розповіли українські аграрії. 

«Зі SWIFTERDISC скоротили проходи техніки та простої» 

Пантелеймон Пельт

Пантелеймон ПЕЛЬТ, власник і директор ПП «Сібарит» (Дніпропетровська обл.) 

Маємо в обробітку 2 тис. гектарів, на яких вирощуємо соняшник, пшеницю та ячмінь. Працюємо за класичною технологією. Роботу наразі ускладнює дефіцит вологи. А цьогоріч через мінування територій не засіяли близько 30% наших площ. Відтак на решті угідь прагнули отримати максимальний результат. У цьому допомагають надійні високопродуктивні агрегати. Одним із таких є дискатор SWIFTERDISC XO 8000F, який ми придбали торік. 

Працюємо ним по стерні соняшнику й одразу сіємо. Не треба навіть культивувати. І хоча сіємо зазвичай у сухий ґрунт, сходи після SWIFTERDISC отримуємо чудові. До того ж скоротили проходи техніки та простої, бо агрегат забезпечує потрібний результат за один прохід. 

Для нас важливо, що дискатор обробляє всю площу з однаковою глибиною, бо маємо неоднорідний рельєф. Уже після першого сезону поля помітно вирівнялись. SWIFTERDISC оснащено А-дисками, що добре прорізають щільний ґрунт, на відміну від дисків типу «ромашка». Коли дискуємо в серпні, земля буває тверда, як камінь, потріскана. Та навіть за таких умов дискатор не лишає грудок й ідеально вирівнює поверхню поля. 

Робоча швидкість знаряддя становить 12–14 км/год, за добу вдається обробити 130–140 га. Агрегатуємо його з трактором New Holland T8 потужністю 300 к. с. 

Від моменту придбання агрегат уже обробив близько 4 тис. гектарів. За цей час нічого не замінювали. Якість металу та підшипників дуже відрізняється від вітчизняних. На старих боронах диски за сезон втрачали по 10–15 мм, а тут зношення мінімальне. На обслуговування вистачає 15 хвилин — потрібно змащувати тільки кілька вузлів. Налаштовується SWIFTERDISC буквально за хвилину, і усі параметри відразу чітко витримуються. 

Агрегат доставив нам у господарство дилер «НФМ АГРО». Сервісні фахівці провели інструктаж, який тривав менше як годину. Усе доступно пояснили, показали, разом із нами попрацювали в полі, надали рекомендації. 

Ми розглядали схожі знаряддя інших імпортних виробників, утім, за якістю обробітку SWIFTERDISC не поступався,  а ціна його була нижчою за аналоги більше ніж на 20%. Тому за співвідношенням «ціна — якість» у BEDNAR немає конкурентів. 

«Якість обробітку суттєво покращилася» 

Вадим Салов

Вадим САЛОВ, керівник відділення ТОВ «Сан Райз» (Харківська обл.) 

Наше підприємство працює на 5 тис. гектарів. Технологію ґрунтообробітку корегуємо відповідно до умов: дискуємо, розпушуємо, інколи оремо. У нашій сівозміні — пшениця, ячмінь, кукурудза та соняшник. 

Дискатор SWIFTERDISC XO 8000F придбали торік навесні. Одразу за комбайнами обробляли стерню ярої пшениці на глибину 6 см, після чого сіяли озиму пшеницю. Агрегат дуже добре розпушив ґрунт і вирівняв ділянку. Крім того, обробляли ним парові площі на глибину 8 см, з чим знаряддя також добре впоралось. За минулий сезон напрацювання становило трохи більше за 1,5 тис. гектарів. Ніяких деталей не замінювали: зношення на дисках практично відсутнє, жоден підшипник не вийшов із ладу. 

За 8-годинну зміну обробляємо близько 50 га. І хоча SWIFTERDISC має меншу ширину захвату (7,5 м), ніж наші попередні агрегати, та завдяки високій швидкості (15 км/год) продуктивність роботи не знизилась. Агрегатуємо його з 340-сильним трактором CASE IH. Витрати пального становлять близько 8 л/га. 

З агрегатом SWIFTERDISC XO 8000F якість обробітку суттєво покращилась: немає ні грудок, ні горбів, ні ям. А-диски, якими обладнано знаряддя, ретельно працюють із ґрунтом, а задні котки добре перебивають усі грудки. Масивна рама — міцна та надійна. Разом із тим агрегат має невелику транспортну ширину, що забезпечує маневровість під час руху дорогами. 

Кожен параметр дискатора налаштовується легко, до кожного вузла є легкий доступ. Глибина обробітку встановлюється за допомогою зручної шкали. Точок змащування небагато, в основному це шарнірні з’єднання. Та й змащуємо раз на 2–3 зміни. 

Знаряддя придбали у дилера «НФМ АГРО». Після відвантаження сервісні фахівці приїхали у визначений час, увели SWIFTERDISC в експлуатацію, розповіли, як ним користуватися. Раптом що, можна зателефонувати, і спеціалісти нададуть допомогу. Запчастини завжди є в наявності. Сервісними послугами задоволенні. Все краще, ніж ми очікували. 

«SWIFTERDISC більш універсальний» 

Микола Купріянов

Микола КУПРІЯНОВ, головний інженер ТОВ «Агрофірма „Орільська”» (Дніпропетровська обл.) 

Ми вирощуємо кукурудзу, соняшник, ріпак, пшеницю та ячмінь на площі близько 5 тис. гектарів. Угіддя обробляємо за мінімальною технологією — оранку виконуємо раз на 3–4 роки. SWIFTERDISC XO 8000F придбали торік. Обробляли ним ґрунт перед сівбою ріпаку. Нам сподобалось, як він вирівняв поле. Завдяки цьому змогли посіяти в суху землю й згодом отримали добрий результат. Напрацювання поки що невелике — близько 800 га. Нині стан агрегата хороший, нічого не зносилося. 

Раніше для роботи по стерні соняшнику ми шукали дискову борону або лущильник, і навіть якщо й траплялися дискатори, то нас вони не зацікавили. А коли побачили, як в одному з господарств працює SWIFTERDISC, вирішили придбати. З ним якість обробітку значно покращилася. Перевага цього агрегата в тому, що він працює також як лущильник, а для борони це досить складне завдання. SWIFTERDISC більш універсальний. Так, за один прохід знаряддя подрібнює рослинні рештки, перемішує їх із ґрунтом, якісно обробляє його за допомогою агресивних дисків і, крім того, вирівнює площу. 

Агрегатуємо знаряддя з трактором CASE IH потужністю 310 к. с. За вісім годин встигаємо обробляти по 60 га, робоча швидкість — 12 км/год і більше. 

В обслуговуванні все просто, всі деталі легкодоступні. Якщо порівняти зі звичайною дисковою бороною, то її набагато важче змастити. А тут ще й не обслуговувані підшипники. Для максимальної зручності в експлуатації ми встановили гідравлічне регулювання заднього котка з кабіни. 

Агрегат купували у компанії «НФМ АГРО». Фахівці приїхали, зібрали знаряддя, перемастили, перетягнули колеса, навіть тиск у шинах перевірили й скорегували. Також провели інструктаж, показали механізатору всі налаштування. 

Це наш перший агрегат від BEDNAR. Вирішальним чинником у придбанні стала цінова політика компанії. Співвідношення ціни та якості у SWIFTERDISC виявилось найоптимальнішим серед імпортних агрегатів, тому обрали саме цього виробника. 

За детальною інформацією звертайтесь  до представників компанії  ТОВ «НФМ АГРО» – 067 588 88 80

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ