Агрономія

Агрокоптери в сезоні 2022: як підготувати техніку до весняних робіт і підвищити врожайність

Агрокоптери в сезоні 2022: як підготувати техніку до весняних робіт і підвищити врожайність

Вже у березні розпочнеться внесення засобів захисту рослин – інсектицидів на озимий ріпак, гербіцидів – на пшеницю та ячмінь. Переваги застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА / коптерів) вже встигли оцінити сотні аграріїв, але, як і будь-яку іншу техніку, коптер важливо підготувати до початку весняних робіт. Що обов’язково потрібно зробити господарствам, які працюють з БПЛА?

Підготовка БПЛА до сезону: виведення з консервації та технічний огляд

  • Перевірте справність головних вузлів коптера
  • Перевірте наявність та справність всіх дрібних деталей (гайки, шурупи, кріплення тощо)
  • Перевірте стан батарей – після зими важливо зафіксувати, чи не було ушкоджень
  • Після довгого простою може знадобитися заміна масла в помпах/насосах
  • За необхідності замініть масло в генераторі, якщо цього не зробити, можна «встати» на другому-третьому вильоті
  • Поновіть у пам’яті навички з пілотування

QUADRO.ua як постачальник БПЛА повноцінно готовий до повного та своєчасного забезпечення аграріїв як коптерами, так і будь-якими запчастинами до них.

Провідний консультант агродепартаменту QUADRO.ua Вадим Остапенко: “Враховуючи постійне зростання попиту на безпілотники у аграріїв, компанія сформувала великий склад коптерів, генераторів та запчастин: батарей, зарядних пристроїв, пропелерів тощо. Сервісний центр QUADRO.ua в Києві готовий до надання допомоги аграріям у технічних питаннях і вже працює над підготовкою фахівців з сервісного обслуговування агрокоптерів та ремонту обладнання в регіонах”

Кваліфіковані інструктори готові до навчання нових пілотів-аграріїв і до допомоги у вдосконаленні навичок тим, хто вже працює з БПЛА, – зазначає Остапенко.

Головні переваги використання коптера порівняно з наземним внесенням ЗЗР:

  1. Можливість запрограмувати оптимальний маршрут. Програмне забезпечення з застосуванням алгоритмів штучного інтелекту синхронізує періоди заправки баку для рідин із підзарядкою акумуляторів, щоб кожна проведена в повітрі хвилина стала максимально ефективною.
  2. Дбайливість до рослин і грунтів. Коптер не «витоптує» посіви. Залежно від конфігурації та площі поля, ширини захвату штанги наземного оприскувача і наявності техногенних і природних перешкод (острівки високої рослинності, дерева, опори ЛЕП) безпілотник допомагає уникнути витоптування до 10% посівів.
  3. Можливість працювати одразу після опадів (з наземною технікою треба чекати добу-дві). Коптеру не страшний розмоклий ґрунт і навіть найскладніший рельєф.
  4. Можливість працювати на високих культурах, де наземна техніка не може зайти, не ламаючи культуру на полі. Коптер дістанеться будь-якої точки в полі або саду на потрібній висоті.
  5. Можливість вносити засоби захисту рослин вночі. У темний час доби немає проблем із сонячними опіками на листках рослин, менше вітру і не спекотно операторам. Вночі апарат не потривожить бджіл, що важливо для запилення всіх рослин в ареалі. Для безпечної та ефективної роботи вночі безпілотники оснащуються двома масивами прожекторів.

Хочу придбати коптер: яку модель обрати?

Агрокоптери від DJI заробили бездоганну репутацію в аграріїв, допомагаючи автоматизувати, спростити і прискорити багато процесів у полях і фруктових садах – створення фотопланів посівів, моніторинг стану полів/угідь, захист посівів і фруктових дерев. Втім, як і при виборі будь-якої іншої техніки, при виборі коптера важливо враховувати конкретні потреби господарства і технічні нюанси.

Сільськогосподарський мультикоптер DJI AGRAS T30

Модель для роботи на великих полях з основними сільскогосподарськими культурами.

Революційний корпус-трансформер забезпечує виняткову якість обприскування, особливо для фруктових дерев.

Оснащений великим 30-літровим баком для рідини Agras T30 забезпечує ширину смуги розпилення 9 метрів і ефективність обробки поля до 16,2 га за годину, що на 33,3% краще, ніж у моделей попереднього покоління.

У модулі керування Agras T30 застосовується повністю закрита і міцна конструкція. Три рівні захисту забезпечують загальну водонепроникність класу IP67 і захист найважливіших компонентів модулю від пестицидів, пилу, добрив і корозії.

Сільськогосподарський мультикоптер DJI AGRAS T10

Модель, оптимальна для використання господарствами з невеликими площами, на яких вирощують зокрема нішеві культури – ягоди, овочі тощо. Маржинальність кожного гектару таких господарств вища, і використання Т10 з його продуктивністю в 4 га за годину може швидко закрити питання обробки 50-70 га аграріям, які не мають власної техніки внесення ЗЗР і винаймають цю техніку.

Це простий в експлуатації міцний коптер, обладнаний сферичною радіолокаційною системою, яка розпізнає потенційні перешкоди та сканує навколишній простір за будь-яких погодних умов незалежно від пилу й світлових перешкод.

Agras T10 може перемикатися в режим розкидання добрив, насіння або кормів за три хвилини. Корисне навантаження 10 кг і ширина смуги до 7 метрів забезпечують продуктивність 5,7 га за годину. Завдяки захисту за стандартом IP67 T10 коптер можна мити і не боятися протікання та корозії.

Безпілотні рішення не дарма стрімко інтегруються в роботу аграріїв та стають невід’ємною складовою технічного оснащення багатьох успішних сільськогосподарських підприємств. Кваліфікована підтримка з боку фахівців компанії QUADRO.ua і оперативна допомога з боку DJI | QUADRO.service допомагає аграріям швидко стати впровадити безпілотні рішення, а значить – заощадити час, фінанси, захисні засоби та збільшити врожайність.

Компанія QUADRO.ua − офіційний партнер, імпортер, дистриб’ютор, інтегратор рішень DJI, DJI Agriculture, DJI Enterprise, DJI Education в Україні з 2013 року.

DJI | QUADRO.ua здійснює постачання техніки, навчання персоналу замовників та допомагає налаштувати бізнес-процеси з використанням безпілотних рішень. Сервісний центр DJI | QUADRO.service авторизований DJI для виконання ремонту та технічного обслуговування всього спектру обладнання DJI, зокрема корпоративних та сільськогосподарських моделей.

Сервісний центр: QUADRO.service

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ