Агрономія

Завдяки стабільно високим результатам урожайності ріпак РЖТ ТРЕЗЗОР став лідером на ринку України

Абсолютний рекордсмен

Абсолютний рекордсмен
РЖТ ТРЕЗЗОР: донині сильний у Центральній Європі

Завдяки стабільно високим результатам урожайності протягом багатьох сезонів у різних ґрунтово-кліматичних зонах ріпак РЖТ ТРЕЗЗОР став лідером на ринку України.

За чотири роки присутності на українському ринку гібрид ріпаку озимого РЖТ ТРЕЗЗОР французької компанії RAGT Semences став визнаним лідером, посівши перше місце з продажу серед усіх гібридів ріпаку озимого усіх компаній, представлених в Україні. Найвищі оцінки аграріїв гібрид отримав завдяки рекордній урожайності (до 57 ц/га у 2022 році) та незмінно високим показникам збирання у попередні роки. Про високий рівень довіри вітчизняних аграріїв до стабільно врожайного гібрида РЖТ ТРЕЗЗОР свідчить рекордна площа посіву в сезоні 2022/2023 — 50 тисяч гектарів! Такого успіху не вдалося досягнути жодному іншому гібриду озимого ріпаку.

ПОТУЖНИЙ У ЦЕНТРАЛЬНІЙ ЄВРОПІ

З 2018 року РЖТ ТРЕЗЗОР входить до трійки найпродуктивніших гібридів у чеських та словацьких випробуваннях «Спілки виробників і переробників олійних культур» (SPZO). 2022 року у Словаччині на 10 локаціях з урожайністю 47,8 ц/га РЖТ ТРЕЗЗОР неодноразово обстоював свою першість серед 26 новітніх європейських гібридів. Стабільно високі врожаї РЖТ ТРЕЗЗОР на континентальних чеських і словацьких площах вирощування обсягом до 450 тис. гектарів стали показником придатності гібрида для культивування в Україні.

Формування коренів за безплужного обробітку: корінь РЖТ ТРЕЗЗОР має здатність рости глибоко без розпушування ґрунту

ВИСОКІ СТАБІЛЬНІ ВРОЖАЇ В УКРАЇНІ

З моменту виходу на ринок України 2019 року РЖТ ТРЕЗЗОР досягає високої врожайності навіть на слабокислих ґрунтах, за безплужного обробітку ґрунту та пізньої сівби. Сьогодні найвища врожайність гібрида сягає 57 ц/га на площі 130 га — у ТОВ «Агропродсервіс Інвест», що в Тернопільській області. Торік на Кіровоградщині РЖТ ТРЕЗЗОР сформував максимальну врожайність 47,6 ц/га на 140 га — у ПП «Агротранссервіс». В Одеській області врожайність посушливого 2022 року становила не менше як 33 ц/га на 92 га — у ФГ «Джондір-Б».

Максимальна врожайність у демонстраційних дослідах із 2020 року становила 56,1 ц/га — у філії «Перспектив» ПрAT «Зернопродукт МХП» на Івано-Франківщині, а також 60,3 ц/га (2022 року) у ПП «Агрофірма “Дзвони”» на Львівщині та ПП «Аграрна компанія 2004» у Хмельницькій області.

Максимальна врожайність гібрида ріпаку озимого РЖТ ТРЕЗЗОР у господарствах України, 2021–2022 рр. (Захід/Центр/Південь)

ВИСОКА ТОЛЕРАНТНІСТЬ ДО ЗБУДНИКІВ ХВОРОБ

РЖТ ТРЕЗЗОР має високу базову толерантність до найпоширеніших хвороб — фомозу та вірусу пожовтіння турнепсу TuYV. Варто також наголосити, що високий рівень стійкості до вертицильозу забезпечує гібриду перевагу в урожайності на 3–4 ц/га в роки з інтенсивним поширенням цієї хвороби.

ПРОДУКТИВНІСТЬ ЗА МІНІМАЛЬНОГО ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ

Завдяки подовженому вегетаційному періоду та високій здатності до гілкування РЖТ ТРЕЗЗОР ідеально підходить для сівби з міжряддям 35–50 см. Потужна коренева система може проникати в нижні шари ґрунту навіть за технології no-till, щоб поглинати воду й поживні речовини.

— 2022 року гібрид РЖТ ТРЕЗЗОР на площі 301 га уродив по 49 ц/га за технологією no-till (сівалка Harwest). Це була найбільша врожайність з усіх гібридів, які ми вирощували того року на загальній площі 1600 га, — розповідає Василь Пензай, головний агроном ТОВ «Кищенці» (Черкаська обл., Уманський р-н). — Восени того самого року ми знову посіяли РЖТ ТРЕЗЗОР. Сьогодні цей ріпак має ще кращий вигляд, ніж торік, тому ми знову очікуємо на високий результат.

Василь Пензай очікує на добрий урожай гібрида РЖТ ТРЕЗЗОР

СТРУКТУРА ФОРМУВАННЯ ВРОЖАЮ

За своєю будовою РЖТ ТРЕЗЗОР належить до гібридів галузистого типу (т. зв. семисвічник): основна маса стручків не концентрується на головному та верхніх бічних пагонах, а більш рівномірно розподілена по всіх ярусах. Ця особливість сприяє рівномірному дозріванню стручків і формуванню більшої врожайності й олійності.

РЖТ ТРЕЗЗОР: 1040 стручків з однієї рослини. Фото: товарний посів, 2021, Київська обл.

РЖТ ТРЕЗЗОР — УНІКАЛЬНО УСПІШНА СЕЛЕКЦІЙНА КОМБІНАЦІЯ, ЩО ЧУДОВО ПОЄДНУЄ СТАБІЛЬНІСТЬ І МАКСИМАЛЬНУ ВРОЖАЙНІСТЬ

Середньостиглий гібрид озимого ріпаку дуже добре підходить для вирощування на великих площах Західної, Центральної та Південної України. Навіть за середнього рівня живлення (100–120 кг N/га), з мінімальним обробітком ґрунту (strip-till/mini-till) і на легких піщаних ґрунтах досягається високий або дуже високий урожай. Сила РЖТ ТРЕЗЗОР — в оптимально швидкому розвитку рослин, що ідеально компенсує затримання росту насамперед за умови пізньої сівби або після холодної весни.

www.ragt-semences.com.ua

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ