Агрономія
Головне:
Агрономія

Зросла загроза хвороб качанів кукурудзи

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У 2020 році за вологої прохолодної погоди в період дозрівання – збирання врожаю качани кукурудзи уражуватимуться бактеріозом, пліснявінням, сірою гниллю та іншими хворобами, спричиненими грибами та бактеріями. 

Про це AgroTimes повідомила спеціаліст із захисту рослин Ірина Мирна.

«Минулого року хвороби проявлялися в полі у кінці молочної або на початку воскової стиглості зернівок і розвивалися до збирання врожаю, а інколи і в період його зберігання за підвищеної температури та вологості. Спочатку хвороби виявляли в центральних, західних подекуди південних областях на 1-6% качанів, а у вересні у Вінницькій, Київській, Тернопільській областях прояв фузаріозу був на 1-5%, у вогнищах – до 10% рослин. В осередках Закарпатської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської та інших областей було виявлено бактеріоз на 1-4%, максимум на 12% качанів на зрошувальних полях», – зазначила спеціаліст. 

Обмежуватимуть розвиток хвороб качанів дотримування зональних технологій вирощування кукурудзи, захист посівів від стеблового метелика, бавовникової совки, хлібного клопика та інших шкідників, що є переносниками збудників хвороб, вчасне збирання і доопрацювання врожаю.

Читайте також: Кукурудза може постраждати від зафосфаченого ґрунту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: