Агрономія

Запізнення із сівбою гірчиці призводить до значних втрат урожаю

Запізнення із сівбою гірчиці призводить до значних втрат урожаю

Строки сівби гірчиці є одним із найважливіших елементів агротехніки її вирощування.

Насіння починає проростати за температури 1-3 °С. Дружні сходи з’являються на 4-5-й день після сівби за температури 5-8 °С за достатньої кількості вологи. Сходи витримують короткочасні заморозки до -4-5 °С.

У посушливих умовах і загущених посівах рослини відразу переходять у стадію стеблування.

Наприклад, в умовах південного Степу України найвищий урожай гірчиці забезпечує сівба, проведена в максимально ранній строк одночасно з ярими зерновими культурами.

Запізнення із сівбою на 10-15 діб, порівнюючи із оптимальним строком, призводить до зниження врожайності на 20-40%.

Навіть за наявності вологи не слід висівати гірчицю в пізніші строки. Швидке наростання температур призведе до слабкого розвитку рослин, як наслідок – низький або відсутній урожай.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!