Агрономія
Головне:
Агрономія

З початку року цукор в Україні подорожчав на 5,5%

З початку року цукор в Україні подорожчав на 5,5%

Протягом січня 2017 року оптово-відпускні ціни на цукор зросли в середньому на 5,5% і наразі коливаються в межах 14,1-14,5 грн./кг, повідомляє асоціація «Укрцукор».

Така ситуація передусім зумовлена зростанням цін на світовому ринку. «За період з 29 грудня 2016 року ціни на цукор білий на Лондонській біржі зросли майже на 4% (на $20,1/тонна), а на цукор-сирець з тростини на Нью-Йоркській біржі зросли на 6% (на $25,3/тонна)», ‒ пояснює керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило.

За її словами, українська ціна корелюється світовими цінами. Отже, чим більше змінюватиметься цінова ситуація на світовому ринку, тим відчутніше це буде для українського.

Однак збільшення мінімальних цін на цукор та цукрові буряки на наступний маркетинговий рік зовсім не впливає на ціноутворення.

«Роздрібні ціни на цукор абсолютно не залежать від мінімальної ціни, тому не можна сказати, що в разі збільшення мінімальних цін зростуть і роздрібні, ‒ наголошує Руслана Бутило. ‒ Навіть цьогорічна збільшена мінімальна ціна все одно менша за ту, за яку реалізують цукор на ринку».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Журнали