Європейські фермери готові забезпечити сталий розвиток сільського господарства і впроваджувати нові технології
Компанія Corteva Agriscience спільно з Financial Times Group провела дослідження «Погляди фермерів та споживачів на стале сільське господарство в Європі».
У ході дослідження опитано 600 власників фермерських господарств та 2,5 тис. споживачів з Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Векої Британії та України, розповів головний виконавчий директор Corteva Agriscience Джим Коллінз.
За його словами, 56% фермерів стверджують, що в майбутньому попитом буде користуватись продукція, виготовлена методами сталого виробництва, а 42% вже змінили планування сільського господарства, щоб відповідати тенденції у споживанні.
Зокрема, в наступні п’ять років частина опитаних фермерів планує використовувати продукти, отримані завдяки новим методам селекції рослин (наприклад, CRISPR-Cas, або редагування генів).
Дослідження також показало, що європейські споживачі позитивно ставляться до сталого сільського господарства та використання нових технологій. Наприклад, половина опитаних споживачів стверджує, що готова збільшити свій продуктовий бюджет на 20%, щоб придбати продукцію, вироблену методом сталого виробництва.
Купуючи продукти харчування, виготовлені сталим методом, споживачі перш за все дбають про скорочення відходів і зменшення кількості синтетичних засобів захисту рослин, підкреслив головний виконавчий директор Corteva Agriscience.
Він додав, що Corteva планує використовувати результати дослідження для того, щоб внести свій вклад у сталий розвиток сільського господарства, пропонуючи своїм клієнтам нові комплексні рішення та нарощуваючи біологічний напрям.
Додати коментар