Агрономія

Протягом 95 років кілька поколінь фермерів у всьому світі зростають професійно та технологічно разом з Pioneer®

Рухаємо сільське господарство вперед: соняшник Pioneer®

Рухаємо сільське господарство вперед: соняшник Pioneer®

Протягом 95 років кілька поколінь фермерів у всьому світі зростають професійно та технологічно разом з преміальним брендом Pioneer®

Ось уже майже століття фермери з понад 90 країн світу обирають для свого виробництва насіння, технології, сервіси бренду Pioneer®. Адже впродовж цього часу Pioneer® не тільки забезпечує фермерів унікальними гібридами кукурудзи та соняшнику, що відповідають вимогам сьогодення та потребам майбутнього, а й поширює адаптовані для кожного конкретного регіону знання, інноваційні технології та агрономічний досвід. Саме завдяки такому підходу бренду Pioneer® вдається втримувати провідні позиції на аграрному ринку, не втрачаючи прихильності та поваги аграріїв. 

Pioneer® — це більше, ніж високоякісне насіння. Це професійна команда, яка пропонує аграріям надійні партнерські відносини, унікальні агрономічні знання та комплексний підхід — від агрономії до цифрових сервісів, а також фінансових рішень для досягнення максимальних результатів і втілення найсміливіших ідей. Впровадження прямої моделі продажів насіння бренду Pioneer® лише зміцнило взаємини та поліпшило забезпеченість аграріїв преміальною генетикою. 

Науковці Pioneer одними з перших почали розробляти гібриди передової генетики, і нині глобальний бренд Pioneer® залишається одним з найуспішніших і найвідоміших брендів галузі, тепер уже в портфелі компанії Corteva Agriscience. Це доводять відгуки самих аграріїв щодо співпраці та продуктів бренду Pioneer®, які дають їм змогу бути ефективними і конкурентноспроможними на аграрному ринку. 

Віталій Мамай

Віталій Мамай, директор ТОВ «Лозівський агропромтехсервіс», Харківська область: 

– З Pioneer® я познайомився у 2006 році, коли працював у дистриб’юторській компанії. Відтоді спостерігаю за розвитком бренду. Для мене важливі багаторічна історія та досвід, здобутий фахівцями компанії, адже це є гарантією якості створюваного продукту. Тому впродовж шести років, відколи я очолив ТОВ «Лозівський агропромтехсервіс», ми вирощуємо гібриди соняшнику бренду Pioneer®. 

Спершу ми вирощували гібриди на демопосівах, спостерігали за ними, потім — на невеликих площах, до 100 га. Нині третину площ під соняшником у нашому господарстві займають гібриди Pioneer®. Найбільше мені подобаються PR64F66, P64LP130. Вони високоврожайні, надійні, стабільні: за будь-яких умов дають гарний урожай. Наприклад, P64LP130 у товарних посівах забезпечив 3,7 т/га, PR64F66 — 3,2 т/га. Упевнено можу сказати: гібриди Pioneer® мене не підводять. 

Хотів би відзначити якість посівного матеріалу соняшнику Pioneer®, яка є головною характеристикою бренду. Насінини в мішку одна до одної, видно, що працівники компанії Corteva Agriscience відповідально підходять до справи, можна сказати, з душею. До речі, як саме це відбувається, я побачив на власні очі під час відвідування заводу з виробництва насіння бренду Pioneer® в Севільї (Іспанія). Насіння завжди отримуємо добре відкаліброване, без сторонніх домішок — його легко заправляти в сівалку, що забезпечує рівномірні сходи. 

Нині бренд Pioneer® є частиною компанії Corteva Agriscience, яка запроваджує гнучкі форми співпраці, втілює орієнтовану на клієнтів політику. Умови роботи здебільшого диктує ринок. І те, що компанія Corteva Agriscience перейшла на продажі насіння бренду Pioneer® безпосередньо сільгоспвиробникам, приваблює клієнтів. Нам до вподоби працювати з Торговим агентом — це спростило роботу. До прямих продажів один і той самий гібрид нам пропонували за різною ціною. Зізнаюся, дещо незручно було влаштовувати тендери. А тепер все зрозуміло, чітко й оперативно. 

Надалі наше господарство розширюватиме співпрацю з Corteva Agriscience, а гібриди соняшнику бренду Pioneer®, зокрема PR64F66 і P64LP130, гарантовано посідатимуть свої місця в нашій сівозміні. 

Максим Дикань

Максим Дикань, Торговий агент з продажу насіння Pioneer®: 

– ТОВ «Лозівський агропромтехсервіс» — технологічне господарство з високою культурою землеробства, яке вкладає багато коштів в оновлення технічного парку, у нові технології. Агрономічна служба підприємства працює дуже ефективно, бо до її складу входять професійні, досвідчені агрономи. 

Господарство виважено підбирає гібриди соняшнику для вирощування в товарних посівах, щороку випробовує на демоділянках нові гібриди. Таким чином, гібриди бренду Pioneer® посідають вагоме місце в структурі посівних площ соняшнику. 

Від переходу компанії Corteva Agriscience на прямі продажі насіння Pioneer® виграли і господарства, і ми, представники компанії. Господарства дістали можливість купувати гібриди, які підходять для конкретних умов вирощування та технології, та й комерційні умови стали більш зрозумілими й прийнятними. 

А ми своєю чергою можемо знайомити наших клієнтів з новинками, ділитися новими технологічними знаннями від Pioneer®. У результаті щороку кількість господарств, що обирають гібриди соняшнику бренду Pioneer® та купують їх безпосередньо в компанії, зростає. 

Сократ Параскєвов

Сократ Параскєвов, директор ПП «Сократ», Запорізька область: 

– У нашому господарстві, яке вирощує пшеницю, ячмінь, соняшник, ріпак, посіви соняшнику займають 40% усіх посівних площ. Вже четвертий рік поспіль ми вирощуємо лише гібриди бренду Pioneer®: PR64F66, P64LP130, P64LL125, Р64LL129. 

Найголовнішою для нас у співпраці з брендом є якість продукції. З цього погляду для мене нічого кращого за Pioneer® немає. Так, цього року середня врожайність соняшнику по господарству становила 3,05 т/га, а P64LL125 показав максимальний результат — 3,8 т/га. Для нас це рекорд, якому, щоправда, посприяла достатня кількість опадів. Але зазвичай у нашому Приморському районі брак опадів та високі температури впливають на продуктивність культур. Тому ми з особливою ретельністю підбираємо гібриди. 

Раніше вирощували гібриди соняшнику різних компаній, одного року посіяли на демоділянці 74 гібриди. Саме результати того випробування посприяли тому, що ми перейшли на гібриди Pioneer® — вони виявилися найкращими.. Наприклад, минулого року отримали 2,95 т/га, позаминулого, коли була значна посуха, — 2,45 т/га на круг. За роки роботи переконався, що такі результати здатні забезпечити тільки гібриди Pioneer® — вони переважають конкурентів і за потенціалом урожайності, і за посухостійкістю. І олійність цього року в наших гібридів відмінна — покупці соняшнику задоволені. 

Велика проблема для нашої зони — вовчок соняшниковий. І якщо гібриди інших селекцій, які ми вирощували раніше, цей паразит уражав, то з гібридами Pioneer® ми забули про цей клопіт. 

Дуже вдале рішення — перехід компанії на прямі продажі насіння бренду Pioneer®. Це лише додає впевненості, що ми отримуємо оригінальний якісний продукт, унеможливлює підробки. Ми вже сформували замовлення на новий сезон: окремі гібриди надійшли, деяких поставок ще чекаємо, зокрема високоолеїновий гібрид P64HH106, який вперше плануємо посіяти на площі 50 га. 

Я задоволений роботою Торгових агентів, які миттєво вирішують різні питання. Я відкритий до впровадження інновацій, прислухаюся до порад представників Pioneer®. Ми навіть обмірковуємо можливість закладення демоділянки з гібридами Pioneer® вздовж автотраси Запоріжжя — Бердянськ. Думаю, це сприятиме подальшому просуванню справді якісного продукту і зміцненню довіри до бренду зі столітньою історією. 

Олександр Кисельов

Олександр Кисельов, Торговий агент з продажу насіння Pioneer®: 

– ПП «Сократ» — одне з найбільших господарств у Приморському районі, яке застосовує передові інтенсивні технології виробництва, має власну базу для зберігання соняшнику, постійно оновлює парк техніки. 

Спершу гібриди соняшнику Pioneer® ми випробовували на невеликих виробничих ділянках, а тепер ними засіяно 100% площ, відведених під соняшник. 

За роки співпраці у нас склалися довірливі відносини з керівництвом ПП «Сократ». Я як Торговий агент не тільки рекомендую та реалізую насіння соняшнику, але й надаю повний технологічний супровід, що особливо важливо в критичні фази вегетації соняшнику або ж у разі появи шкідників чи хвороб. Ми разом приймаємо рішення, чи варто вносити ЗЗР і які саме. За потреби надаємо спільні консультації із представником агрономічного відділу Corteva Agriscience. 

ПП «Сократ» одним з перших у районі придбало посівний матеріал Pioneer® напряму в Торгового агента. 

Підприємство відразу оцінило переваги такої співпраці, адже відтепер має можливість отримувати оригінальне насіння безпосередньо із заводу. Додаткова перевага для господарства — обумовлення всіх характеристик насіння під час замовлення, і доставлений посівний матеріал повністю їм відповідає. У результаті на моїй території удвічі зросла кількість проданих посівних одиниць соняшнику. 

Відгуки аграріїв вкотре підтверджують, що бренд Pioneer® – це запорука надійності, гарантія сталих урожаїв за будь-яких умов. Особливої ваги ці якості набувають у зонах із жорсткими кліматичними умовами, де брак вологи та високі температури спонукають аграріїв особливо прискіпливо відбирати гібриди, які генетично більш продуктивні та стійкі до несприятливих умов довкілля. Таким чином, Pioneer® пропонує рішення та сприяє розвитку агрономічного бізнесу, відповідаючи на виклики сьогодення та прогнозуючи виклики майбутнього.  

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ