Агрономія

Якість озимої пшениці в Україні погіршується з кожним роком

Якість озимої пшениці в Україні погіршується з кожним роком

В Україні з кожним роком погіршуються якісні характеристики зерна озимої пшениці.

Передусім це пов’язано зі зниженням умісту білка в зерновий, повідомила виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Сюзанна Григоренко.

За її словами, темпи зниження цього показника залежать і від зони виробництва. Наприклад, у Степу щорічне зниження оцінюється на рівні 2%.

Загалом уміст білка в зерні пшениці м’яких сортів в середньому за останні п’ять років знизився з 13,6% до 11,1%.

Сюзанна Григоренко зауважила, що така ситуація залежить безпосередньо і від якості посівного матеріалу.

АПК-Информ

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!