Агрономія

Як забезпечити якість зерна пивоварного ячменю, – досвід

Як забезпечити якість зерна пивоварного ячменю, – досвід

Пивоварний ячмінь уважається якісним, якщо забезпечено дві умови: невисокий уміст білка в зерні й велике зерно.

На цьому наголосив агроном ТОВ «Захід Аропром» Олег Фурманець в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

На величину зерна, за його словами, впливає правильна норма висіву, а на вміст білка – обмежене азотне живлення. Інакше зерно почне накопичувати білок і втратить свої пивоварні якості.

«У нас ґрунти бідні, то нам це не загрожує. На чорноземах можна з азотним живленням працювати по мінімуму або навіть спробувати взагалі працювати без азоту, щоб ячмінь реалізовував потенціал тільки на ґрунтових ресурсах», – зазначив Олег Фурманець.

Нагадаємо, «Захід Агропром» збільшує площі під пивоварним ячменем.