Як у ГК «Формула смаку» на Черкащині підвищили урожайність культур
У групі компаній «Формула смаку» практикують оранку, але регулярно підривають плужну підошву. Завдяки цьому деякі господарства групи вийшли на вищий рівень урожайності.
Про це розповів головний агроном ГК «Формула саку» В’ячеслав Рибальченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.
«Оскільки маємо тваринництво, то робимо компости, вносимо їх на поля і за останні роки стан ґрунтів поліпшився», – зазначив агроном.
Найбільші ж зміни торкнулися системи живлення. Наприклад, соняшник у чотирьох господарствах Черкащини сіють зі стартовими рідкими комплексними добривами, восени під оранку дають складні добрива, на легких ґрунтах взагалі восени, крім компосту, нічого не вносять.
«Навесні ще даємо КАС, потім вносимо мікроелементи. Також мікроелементи додаємо під час протруювання насіння. Бачимо від цього результат – на соняшнику прибавка урожайності становить до 2 ц/га, ми спеціально проводили досліди», – розповів В’ячслав Рибальченко.
Нагадаємо, урожайність соняшнику в СФГ «Істок» на Київщині зросла до 4 т/га після вапнування.