Агрономія

Як підвищити якість зерна пшениці, – досвід

Для підвищення якості зерна пшениці у  господарстві «АФ „Козацька”» під час кожного підживлення по листку вносять сульфат магнію у нормі 3 кг/га.

Про це розповів головний агроном ТОВ «АФ „Козацька”» Михайло Ткаченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

Крім того, під час відновлення вегетації вносять гідроксид міді (фунгіцид Косайд), під час кожної обробки фунгіцидом (а їх усього три) по листку додають карбамід: у нормі 20 кг, 10 і 8 кг.

«Останній раз вносимо карбамід по колосу в нормі 8 кг/га, або 2,4 кг/га д. р. азоту, щоб підвищити класність зер на – у результаті гарантовано отримуємо пшеницю другого та третього класу», – зазначає агроном.

Аби не мати проблем із виляганням пшениці, в господарстві двічі проводять обробку регуляторами росту.

«Тоді рослини всі як під лінієчку стоять, колос наповнений, тобто на солому препарати не працюють, а працюють на наливання зерна. Цього року, незважаючи на достатню кількість опадів, пшениця не полягла», – додав фахівець.  

Нагадаємо, якість зерна пшениці підвищує також позакореневе підживлення.