Агрономія

Позакореневі підживлення підвищили якість пшениці та цукрових буряків

Позакореневі підживлення підвищили якість пшениці та цукрових буряків

Завдяки позакореневим підживленням  СГТОВ «Лище», що на Волині, отримало пшеницю з вищим виходом борошна та більший вихід переробленої продукції з цукрових буряків.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів директор підприємства, заслужений працівник сільського господарства України Святослав Карбовський. 

«За високу якість зерна озимої пшениці переробник нам доплачує по 800 грн а кожну його тонну через те, що має більший вихід борошна, – сказав він. – Позакореневі підживлення також збільшують уміст цукру в коренеплодах цукрових буряків (додатково — близько 1%) і завдяки цьому за урожаю коренеплодів у 70–72 т/га— збільшуємо вихід цукру до 700 кг/га. Тобто маємо зиск не лише від підвищення урожаїв, а й від покращення їх якості». 

Також заощадити кошти на мінеральних добривах допомагає застосування гною і компостів, курячого посліду (найкращий варіант — готувати з ним компости); сівба сидератів (особливо проміжних), розширення площ бобових культур і сприяння їм у нагромадженні біологічного (симбіотично-фіксованого азоту) тощо.

Читайте також: Локальне внесення добрив утричі ефективніше суцільного