Агрономія
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Агрономія

Визначено сприятливі запаси продуктивної вологи для розвитку рослин на різних ґрунтах

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Cприятливі умови зволоження для росту й розвитку рослин створюються за таких запасів продуктивної вологи у метровому шарі: на легких ґрунтах — 70 мм, на важких — 150 мм. За запасів вологи понад 150 мм проявляється посилений розвиток хвороб і вилягання рослин, пише журнал The Ukrainian Farmer за даними наукових досліджень.

Критичним у житті зернових культур є міжфазний період виходу в трубку — колосіння. У цей час відбувається найбільший приріст вегетативної маси, у зв’язку з чим рослини потребують найбільшої кількості води.

Задовільними запасами продуктивної вологи для цього періоду вважається 50–70 мм, незадовільними — 30–50 мм.

За запасів вологи в метровому шарі ґрунту менше ніж 45 мм стан ранніх ярих зернових погіршується.

Добрими запасами продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту для періоду колосіння — молочна стиглість є 50–70, задовільними — 30–50, незадовільними — 20–30 мм.

Дізнайтесь більше про дієві практики накопичення, збереження та використання запасів ґрунтової вологи на конференції «День агронома: прибуткова агрономія».

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!