Агрономія

Виявлено 5 видів карантинних організмів у продукції рослинного походження

Виявлено 5 видів карантинних організмів у продукції рослинного походження

За період з 30 жовтня по 05 листопада державними установами «Центральна фітосанітарна лабораторія» і обласними фітосанітарними лабораторіями Держпродспоживслужби проведено 863 аналізів зразків відібраних від імпортних об’єктів регулювання та 17 187 аналізів зразків відібраних від вітчизняних об’єктів регулювання.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.

В результаті проведених аналізів зразків відібраних від вітчизняних об’єктів регулювання було виявлено 5 видів карантинних організмів, обмежено поширених в Україні:

західний кукурудзяний жук (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte) в 10 випадках;

золотиста картопляна нематода (Globodera rostochiensis (Wollenweber) в 11 випадках;

амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolia L.) в 135 випадках;

повитиці (Cuscuta spp.) в 2 випадках;

пасмо льону (Mycosphaerella linicola Naumov) в 2 випадках.

Раніше було виявлено 7 видів карантинних організмів у продукції рослинного походження.