Агрономія

Вчені винайшли спосіб миттєвого визначення якості зерна

Невдовзі фермери зможуть скористатися інновацією, яка в реальному часі визначатиме якість зерна пшениці, ячменю та ріпаку. Використовуючи техніку, яка часто зустрічається в медичних сенсорних пристроях, датчики даватимуть фермерам миттєві дані про якість зерна.

Таку нову технологію розробляє команда представників аграрної галузі разом із дослідниками з Університету Редінга (Велика Британія), пише Farminguk.

Проєкт, що фінансується EIT, вимірюватиме вміст білка та олії у зерні під час їх збирання. Крім надання інформації про якість зерна, дані дозволять фермерам створювати карти своїх полів, щоб зрозуміти зміни в якості зерна.

Команда дослідників працює над з’єднанням даних розумних датчиків з місцем розташування GPS під час збирання врожаю, дозволяючи розробляти польові карти масштабу, що показують, як змінюється якість зерна на полі.

Ці дані можуть бути використані для отримання більш точних показників якості зерна для маркетингових цілей, що потенційно дозволить відокремлювати різні якості зерна та продавати їх на різних ринках у майбутньому.

Карту полів можна використовувати для оптимізації виробництва й зосередити ресурси на непродуктивних ділянках полів, а також зменшити вхідні ресурси до більш продуктивних зон.